Expres

Sanatate cu program foarte scurt

  • logomytex.png
 

Mai multi brasoveni ne-au sesizat asupra faptului ca la Policlinica Marzescu programul de lucru al medicilor specialisti este foarte scurt, iar consultatiile se fac numai pe baza bonurilor de ordine care se acorda in numar limitat. Oamenii ne-au mai spus ca pentru a prinde un bon de ordine trebuie sa vii la fisierul policlinicii cu noaptea in cap si nici atunci nu esti sigur ca-ti vei implini scopul. Acestia mai sunt nemultumiti de faptul ca trebuie sa stea ore in sir la coada pana ajung in fata doctorului, cu toate ca nu vin aici din placere, ci pentru ca sunt bolnavi. Ne-am deplasat la fata locului pentru a vedea daca faptele semnalate sunt veridice sau nu. Fiind trecut de ora zece, cozile se formasera deja in fata cabinetelor. Erau si cabinete unde nu era coada, dar medicii de la acele specialitati erau in concediu. Din anunturile lipite pe usile cabinetelor reiesea ca cel mai lung program este de patru ore – doar la cateva cabinete -, majoritatea doctorilor avand program de consultatii intre orele 9.00 – 12.00. Cu toate ca aici sunt singurii specialisti in nefrologie, oftalmologie sau ORL, si programul lor este la fel de scurt. Mai mult, pe afisul de la cabinetul de nefrologie scria ca la consultatii se intra numai pe baza de bon de ordine, dar nu mai mult de opt bonuri pe zi.
Conform legii, un medic specialist poate consulta 28 de pacienti pe zi in sapte ore de program. Este drept ca si daca consulta mai multe persoane intr-o zi primeste tot atatia bani.

Medicii din spital sunt si in policlinica
Teoretic, aici este Policlinica Marzescu care apartine Directiei de Sanatate Publica Brasov, dar au inceput „sa rasara” si cabinete particulare. Policlinica a fost trecuta in administrarea DSP in anul 2001. Reprezentantii DSP ne-au spus ca aici se afla patru cabinete private, care au contracte de inchiriere valabile pana in data de 30 septembrie 2005. Contractele acestora si ale medicilor din sistemul public care au contract de comodat vor fi prelungite pana la sfarsitul anului, dar vor contine si o clauza care permite DSP sa-i evacueze. Acest lucru se datoreaza faptului ca DSP se afla in litigiu cu fostul proprietar al sediului Directiei de pe strada Calea Bucuresti. In cazul in care DSP pierde procesul, institutia va fi nevoita sa-si mute sediul in Policlinica Marzescu. Directorul adjunct al DSP, dr. Crina-Corina Filoti, a precizat faptul ca aceste cabinete functioneaza in sistem ambulatoriu integrat, iar aceasta ar fi cauza programului scurt. „Medicii vin la Policlinica Marzescu din orele de program de la spital si fac doua, trei ore de consultatii aici. Noi consideram acest sistem foarte bun, deoarece pacientul care este internat in spital este consultat in policlinica, de acelasi medic. Se doreste sa nu fie doua categorii de medici, de spital si de policlinica. Pe viitor avem in vedere reorganizarea intregului sistem sanitar din Spitalul Judetean si se vor crea mai multe cabinete de specialitate acolo unde este cererea mai mare”, a precizat dr. Crina-Corina Filoti. (I.D.)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button