myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Prima decizie a UEFA pentru Steaua

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UEFA a anunțat astăzi pe site-ul oficial (foto), că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control și Disciplină a forului în data de 21 iunie, federația europeană luând în discuție situația campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul „Valiza”.

Renault Drive Test

A fost deschisă o procedură împotriva clubului Steaua București în baza articolelor 2.04.g), 2.05 și 2.10 ale regulamentului ediției 2013/2014 al UEFA Champions League, referitoare la criteriile de admitere pentru participarea în competițiile UEFA", se arată pe site-ul forului european. Aveți la final ce prevăd articolele invocate de UEFA. 

UEFA a deschis o procedură și împotriva clubului turc Beșiktaș și a doi oficiali în legătură cu „activități privind trucarea de meciuri”, ce ar fi avut loc în timpul finalei din 2011 a Cupei Turciei.

Ambele cazuri vor fi analizate de Comisia de Control și Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în ultima săptămână din iunie.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită și una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupție în fotbal, UEFA ar putea dicta sancțiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul „Valiza” va fi reanalizat și de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

În ultimele zile, mai multe persoane din fotbal s-au exprimat în ceea ce privește o posibilă decizie a UEFA de excludere a FC Steaua din Liga Campionilor. Directorul administrației de licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că, în opinia sa, Steaua poate fi exclusă din Liga Campionilor de UEFA, în urma condamnării definitive a finanțatorului clubului, Gigi Becali, în dosarul„Valiza”. De asemenea, conform unei înregistrări cu camera ascunsă difuzată de postul RTV, și secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, este de părere că Steaua riscă suspendarea din cupele europene.

Ce prevăd cele trei articole menționate de UEFA:

Articolul 2.04.g) - „Pentru a fi eligibil pentru a participa la competiție, un club trebuie să nu fi fost direct și/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a Articolului 50(3) al statutelor UEFA, la 27 aprilie 2007, în orice activitate ce are scopul de a aranja sau influența rezultatul unui meci la nivel național sau internațional și trebuie să confirme în scris acest lucru administrației UEFA”

Articolul 2.05: „Dacă, pe baza tuturor faptelor și informațiilor avute la dispoziție, UEFA ajunge la concluzia că un club a fost direct și/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a articolului 50 (3) din Statutul UEFA, 27 aprilie 2007, în orice activitate cu privire la aranjarea sau influențarea rezultatului unui meci la nivel național sau internațional, UEFA va declara un asemenea club neeligibil pentru a participa în competiție. Această neeligibilitate este efectivă pentru doar un sezon. În luarea deciziei, UEFA se poate baza, dar nu obligatoriu, pe decizia unui for sportiv național sau internațional, tribunal arbitral sau instanță de stat. UEFA se poate abține în a declara un club neeligibil de a participa într-o competiție, dacă UEFA este mulțumită de impactul deciziei luate în legătură cu anumite circumstanțe faptice de un for sportiv național sau internațional, tribunal arbitral sau instanță de stat, care are ca efect împiedicarea clubului să participe într-o competiție UEFA."

Articolul 2.10: „Dacă există vreun dubiu că un club îndeplinește alte criterii de admitere decât cele definite în paragrafele 2.04c) (n.r. - trebuie să fi obținut o licență eliberată de forul național competent în concordanță cu Licențierea cluburilor și a fair-play-ului financiar și să fie inclusă pe lista înaintată de federație la UEFA) și 2.04 d) (n.r. - trebuie să se supună regulilor menite să asigure integritatea competiției așa cum este ea definită la articolul 3), secretarul general al UEFA va trimite cazul la Comisia de Disciplină și Control a UEFA, care va decide fără întârziere în privința admiterii în concordanță cu Regulamentul Disciplinar al UEFA. UEFA va putea deschide investigații oricând (chiar și după finalul competiției) pentru a se asigura că acele condiții sunt sau au fost întrunite până la finalul competiției; dacă o astfel de investigație relevă că unele dintre celelalte criterii sunt sau nu au fost îndeplinite în timpul competiției, clubul poate fi supus măsurilor disciplinare în concordanță cu Regulamentul Disciplinar al UEFA”. 

Citiți și: 

Veste proastă de la UEFA pentru Steaua

„Steaua va muri, se va desființa! Uitați de Steaua!”

De ce tremură Steaua pentru decizia UEFA? Argemente PRO excludere!

Un UNGUR judecă la UEFA Dosarul „Valiza”!!! Lista „judecătorilor”!

 

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Anunturi MyTEX
Tipotex SA

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Isaran Residence

Curs BNR

Vi, 21 Oct 2016
Euro   Euro   EUR   4.5068   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1343   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.0576   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1585   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2052   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1225   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3043   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   146.3900   Scădere
Facebook MyTex.Ro
Prems T.P.

Credeţi că este utilă o lege împotriva risipei de alimente?

Cele mai citite

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter