myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Contribuabilii pot plăti de astăzi impozitele locale pentru 2017

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contribuabilii brașoveni, persoane fizice și persoane juridice, pot plăti de astăzi impozitele locale aferente anului 2017. Cei care plătesc până în 31 martie 2017 beneficiază de o reducere de 5%.

Recrutare Autoliv Brasov

„Am păstrat același nivel de taxe și impozite ca și în 2016. Pentru cei care plătesc până la 31 martie 2017 se acordă o bonificație de 5%. De astăzi s-au deschis casieriile pentru plata impozitelor. Acestea se pot achita și online prin www.brasovcity.ro și www.ghișeul.ro”, ne-a declarat Marian Voinescu, directorul executiv al Direcției Fiscale Brașov.

În acest an, taxele și impozitele sunt la același nivel ca în 2016. De exemplu, contribuabilii care locuiesc în zona A vor plăti pentru o clădire rezidențială un impozit de 194 de lei, în zona B - 143 de lei, în zona C - 126 de lei, iar în zona D - 104 lei. De asemenea, contribuabilii care dețin terenuri în zona A vor achita un impozit cuprins între 344 lei/an și 860 de lei/an; în zona B - între 260 lei/an și 645 lei/an, în zona C - între 180 de lei/an și 445 de lei/an, iar în zona D - între 85 lei/an și 211 lei/an, în funcție de tipul de construcție aflat pe acesta. Impozitul pentru terenul extravilan este de 11 lei/1.000 mp, iar pentru terenul arabil este de 13 lei/1.000 mp. În 2017, clădirile monument istoric sunt scutite de impozit, conform unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.

Și în acest an, contribuabilii care dețin o clădire nerezidențială trebuie să depună la Direcția Fiscală Brașov o declarație și o evaluare. Potrivit Direcției Fiscale Brașov, pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,2% asupra valorii care poate fi: valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii cinci ani anteriori anului de referință, depus la organul fiscal până la primul termen de plată din anul de referință, valoarea finală a lucrărilor de construcții, în cazul clădirilor noi construite în ultimii cinci ani anteriori anului de referință și valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii cinci ani anteriori anului de referință.

În situația în care persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă nu depun până la 31 martie 2017 declarațiile fiscale, impozitul pe clădire se calculează în conformitate cu prevederile art. 458 alin (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform art. 457 din aceeași lege. Contribuabilii care au depus declarația și evaluarea în 2016 nu mai au această obligație deoarece documentele sunt valabile 5 ani pentru persoanele fizice și 3 ani pentru persoanele juridice.

Contribuabilii pot plăti impozitele locale la mai multe agenții fiscale din municipiul Brașov. Astfel, dările pot fi achitate la Direcția Fiscală Brașov, situată pe Str. Dorobanților nr. 4 și la agențiile fiscale de pe Str. Lungă nr. 14, de pe Str. Turnului nr. 5 și la Punctul de lucru de la Primăria Brașov, de pe Bulevardul Eroilor nr. 8. Pentru acest an, Direcția Fiscală estimează încasări de 196 milioane de lei.

Citiți și: 

Brașov. Direcția Fiscală a încasat impozite locale de peste 200 milioane de lei, în 2016

Braşov. Contribuabilii vor putea plăti impozitele locale aferente anului 2017 începând din 9 ianuarie

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
HORNBACH Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


MB RAD CONSTRUCT
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 20 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2921   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3799   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3319   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2430   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2356   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4252   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.6100   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu modul în care arată şi ceea ce se întâmplă la Spitalul Mârzescu?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter