myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Coresi Avantgarden propune braşovenilor un stil de viaţă armonios şi dinamic

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În Braşov se construieşte, în momentul de faţă, complexul rezidenţial Coresi Avantgarden, realizat în jurul unui concept generos - regenerarea urbană - care combină trecutul cu prezentul pentru a crea imaginea viitorului. Dezvoltatorii proiectului propun, de altfel, braşovenilor un stil de viaţă în care armonia şi dinamismul se întrepătrund, dorind să reaprindă în inima acestora bucuria de „a fi împreună într-un loc drag, acasă”. Astfel, Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia se vine cu soluții, servicii și momente animate, pentru a îndeplini promisiunea: „Viața trăită din plin”. Acesta vrea să le ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi fericiţi.

Recrutare Autoliv Brasov

Modelarea spaţiului urban

Privind în viitor, Immochan și Avantgarden Invest au înțeles că Brașovul are nevoie nu doar de blocuri de locuințe, ci și de spații verzi pentru petrecerea timpului liber, de o grădiniță, de spații sociale și, mai ales, de locuri de joacă pentru cei mici. În calitate de urbaniști, nu doar de dezvoltatori imobiliari cu competențe complementare, cei doi asociați vizează animarea de comunități urbane, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor. „Blocurile dispun de o arhitectură modernă, iar culoarea fațadelor oscilează între culori neutre și o paletă coloristică plină de viață. Întregul concept arhitectural pornește de la joacă și de la volumetrie, urmărind să modeleze spațiul urban pentru a-l transforma într-un loc pe care să-l numești acasă. Spațiul public va include piațete urbane și zone de relaxare. Întregul concept reprezintă o metaforă, o reinterpretare modernă a poveștilor trecutului. Cumpărătorul care se alătură comunității, se va muta într-un ecosistem definit prin calitatea spațiilor verzi, calitatea mediului ambiant, a serviciilor puse la dispoziție, al multitudinii de spații comerciale situate la parterul blocurilor. Vor fi deschise cabinete stomatologice sau notariale, saloane de înfrumusețare, servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier și care vin în completarea ofertei centrului comercial Coresi din apropiere”, arată reprezentanţii Coresi Avantgarden. Totodată, dezvoltatorii au rezervat teren și pentru utilități sociale, de la drumuri la unități de învățământ ce urmează a fi construite în parteneriat cu autoritățile locale. Artera pietonală care traversează complexul - axa delimitează etapa a doua de cea de-a treia - imprimă o notă de dinamism, încurajând astfel un stil de viaţă activ și având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Spaţiile verzi și aleea ce leagă zona comercială de cel mai mare parc al orașului oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ, prin plimbări, alergare, exerciţii fizice, ciclism etc., inclusiv deplasări pe rutele dintre zonele locuite şi zona de birouri sau facilităţile publice. În primele două etape ale proiectului au fost prevăzute 1.000 de apartamente. Acestea și-au găsit proprietari în aproximativ un an și jumătate, semn că brașovenii ai înțeles și au îmbrățişat conceptul.

Amprentele tinerilor artişti

Dezvoltatorii proiectului Coresi Avantgarden au acordat o atenţie deosebită tinerilor, considerând că ei pot contribui prin ideile lor şi prin creativitatea lor debordantă la înfrumuseţarea spaţiului urban. „Ne dorim să păstrăm și să conservăm memoria locului deoarece aici s-au încrucișat destine și s-au derulat povești de viață, motiv pentru care unele elemente ale trecutului se reflectă în conceptul arhitectural, dar și în spațiul public. Pe de-o parte, ne dorim ca tinerii artiști să își pună amprenta asupra spațiilor de relaxare prevăzute în proiect. În același timp, însă, ne dorim să încurajăm tinerii în demersuri care presupun inovație sau excelență, nu doar în sfera construcțiilor, arhitecturii sau artei. Credem cu tărie în lucrurile făcute cu pasiune, prin urmare în acest an am susținut concursuri de dans, un festival de artă și design, concursuri de viteză pe traseu montan sau am participat ca și echipă la acțiuni ale comunității cu scopul de a strânge fonduri pentru a susține diverse cauze locale. Am susținut financiar o echipă de liceeni de la Colegiul Naţional «Andrei Şaguna» Braşov, care au participat la concursul internaţional de informatică «American Computer Science League» (ACSL) și au demonstrat că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă. Nu am uitat niciun moment de comunitatea sportivă, fie că vorbim de copii care participă la activități ale unor cluburi, fie de sportivi profesioniști care evoluează în Liga 1”, a declarat Daniela Kasper, reprezentantul Coresi Avantgarden. În actualul context al schimbărilor rapide, al mediului digitalizat, al competiţiei acerbe care ne influenţează viaţa, ne dinamizează mediul, ne impune noi norme, ne provoacă la o regândire a sistemelor şi a structurilor economice şi sociale, se fac eforturi de adaptare a societăţii și a educației la exigenţele lumii de mâine. Trăim într-o lume bazată pe competiţie şi eficienţă, a cărei forţă rezidă în cunoaştere. Educaţia reprezintă impulsul cel mai răsunător, în ceea ce priveşte dezvoltarea continuă a nivelului de trai, a sănătăţii şi a bunăstării societăţii, în general. Prin urmare, „un nou stil de viață” este un concept în care Coresi Avantgarden crede cu tărie.

Perspective de dezvoltare

Proiectul pe care Coresi Avantgarden l-a demarat la începutul anului 2016 a atins deja maturitatea, iar planurile nu se opresc aici. „Ceea ce ne dorim este livrăm conceptul promis tuturor celor care au avut încredere în noi, au înțeles filosofia pe care ne bazăm și au acceptat să fie parte din proiectul care va revitaliza zona Tractorul. Vom continua să ne implicăm în proiectele comunității locale, să creăm experiențe unice și să punem în aplicare viziunea companiei - generator de fericire urbană. Nu excludem extinderea portofoliului de proiecte, însă, pentru perioada următoare direcția de bază rămâne cea a dezvoltării rezidențiale”, concluzionează reprezentanţii Coresi Avantgarden. Povestea merge mai departe...

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 19 Sep 2018
Euro   Euro   EUR   4.6524   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.9764   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2395   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1141   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2372   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0701   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3788   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   143.8900   Creștere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Anunturi MyTEX

Va câştiga echipa de handbal feminin Corona Braşov partida de astăzi CSM Galaţi?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter