myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Întreprinderile mari pot accesa finanțări nerambursabile prin programul „România profesională”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a lansat, recent, apelul de proiecte pentru „România profesională - Întreprinderi competitive”, a anunțat Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Recrutare Autoliv Brasov

Apelul de proiecte face parte din Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul tematic 8, Prioritatea de investiții 8v, Obiectivul specific 3.8 „Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc. standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI”.

Strategia Națională pentru Competitivitate 2015-2020 (SNC) a identificat zece sectoare economice cu potențial competitiv: turism și ecoturism; textile și pielărie; lemn și mobilă; industrii creative; industria auto și componente; tehnologia informației și comunicațiilor; procesarea alimentelor și a băuturilor; sănătate și produse farmaceutice; energie și management de mediu; bioeconomie, biofarmaceutică și biotehnologii.

„În cadrul acestui apel de proiecte sunt vizate două tipuri de activități: organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru manageri, respectiv organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru angajații din departamentele de resurse umane. Bugetul alocat acestei sesiuni este de 26 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 150.000 de euro”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, într-o conferință de presă.

Beneficiarii eligibili sunt angajatorii întreprinderi mari, constituite conform Legii nr. 31/1990. De asemenea, sunt eligibili și solicitanții care intenționează să-și adapteze activitatea principală sau secundară la cel puțin unul dintre sectoarele economice/domeniile de specializare inteligentă menționate anterior și să se autorizeze într-o astfel de activitate.

Grupul țintă eligibil este alcătuit din angajați cu contract individual de muncă având norma întreagă, care asigură managementul strategic al întreprinderii și care ocupă poziții de management în companie, precum și din angajați cu contract individual de muncă având normă întreagă din departamentele de resurse umane, subliniază Camera de Comerț și Industrie Brașov. Numărul minim obligatoriu al persoanelor aparținând grupului țintă vizat de proiect este de 50. Proiectele pot fi depuse până în 12 decembrie 2017.

Alocarea financiară pentru această sesiune de proiecte este de 26,095 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 150.000 de euro. Intensitatea ajutorului nu poate depăși 50% din valoarea costurilor totale eligibile ale proiectului de formare a adulților. Intensitatea ajutorului poate fi majorată, până la o intensitate maximă de 60% din costurile totale eligibile ale proiectului de formare a adulților, dacă formarea se adresează lucrătorilor cu dizabilități sau celor defavorizați.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Iun 2018
Euro   Euro   EUR   4.6686   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0026   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3249   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.0461   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2391   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0154   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3871   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.2000   Creștere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Este bine că s-a renunţat la contractul cu Banca Mondială pentru realizarea Autostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

30 zile

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter