myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Firmele vor putea obţine fonduri nerambursabile prin programul „Start-Up Nation”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Firmele din judeţul Braşov vor putea obţine, în viitor, fonduri nerambursabile prin programul „Start-Up Nation”, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Imobiliare.ro

Recent, au fost publicate normele schemei de ajutor de minimis ale programului „Start-Up Nation” 2018. Acesta este un program de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie.

Beneficiarii eligibili sunt societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, care sunt înființate de către persoane fizice după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 10/2017, respectiv după data de 30 ianuarie 2017.

„Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare, aferente proiectului”, subliniază CCI Braşov.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru: echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru, inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor; achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ; realizarea unei pagini web pentru prezentarea și promovarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor; cursuri de dezvoltare a abilităţilor antreprenoriale sau consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării.

Bugetul estimat al schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de 2.000.000.000 lei. Prin implementarea programului în anul 2018 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 10.000 de beneficiari.

„Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro. Data de la care este activă înregistrarea online se comunică pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu zis”, precizează CCI Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 09 Dec 2019
Euro   Euro   EUR   4.7777   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3149   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6840   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3590   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2471   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2552   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4428   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.0400   Scădere
Anunturi MyTEX

Creedeţi că este o idee bună reducerea numărului de bugetari?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter