myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

AFIR a reactualizat situația spețelor tehnice privind accesarea proiectelor finanțate prin PNDR 2020

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a reactualizat situația spețelor tehnice de interes general, ca urmare a solicitărilor de clarificări primite de la potențialii beneficiari ai investițiilor finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), informează instituția.

Imobiliare.ro

Astfel, au fost adăugate clarificări privind criteriul de selecție 4 - „Principiul lanțurilor alimentare integrate” - din Ghidul Solicitantului pentru submăsura 4.1a, pentru care s-au primit cele mai multe întrebări de la fermierii care doresc să depună cereri de finanțare în cadrul actualei sesiuni deschise.

„Căutăm în permanență metode și instrumente de lucru prin care să venim în sprijinul solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală. În acest sens, consider că prezentarea acestor cazuri tehnice de interes și cu aplicabilitate generală alături de soluțiile propuse de experții agenției pot fi extrem de utile celor care se pregătesc să depună cererile de finanțare, reducând timpul în care ar fi solicitat în scris și ar fi primit răspunsul instituțional”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Printre solicitările adresate de către potențialii beneficiari se numără și clarificarea modalității de acordare a punctajului la principiul de selecție 4 al submăsurii 4.1a („Investiții în exploatații pomicole”), în situația în care procesarea și comercializarea pentru anumite produse pomicole se va realiza printr-o investiție proprie cuprinsă în noul proiect, iar alte soiuri se vor procesa și comercializa prin intermediul grupului de producători din care solicitantul face parte.

„În acest caz, având în vedere că punctajul maxim pe care îl poate obține un proiect este de 100 de puncte, precizarea se face în sensul că punctajul maxim pentru principiul de selecție 4, se calculează fără a se cumula criteriile de selecție din cadrul principiului de selecție - punctajul maxim la principiul de selecție 4 fiind astfel de 15 puncte”, subliniază AFIR.

În acest context, AFIR precizează că în tabelul „Spețe tehnice de interes și cu aplicabilitate generală”, din secțiunea „Comunicare > Întrebări frecvente” a portalului instituției pot fi consultate întrebări și răspunsuri privind mai multe linii de finanțare din cadrul PNDR 2020.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Patrula Cățelușilor Live! Marea Cursă

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 10 Dec 2019
Euro   Euro   EUR   4.7787   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3149   Stagnare
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6852   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3771   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2480   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2596   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4433   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.1100   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu decizia lui Klaus Iohannis de a retrage decoraţiile persoanelor cu condamnări penale?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter