myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Sprijin pentru investiţii în prelucrarea, comercializarea şi dezvoltarea de produse agricole prin PNDR 2014-2020

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Grupurile de producători din judeţul Braşov pot accesa, în această perioadă, schema de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole” aferentă Submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole”, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Recrutare Autoliv Brasov

Obiectivele specifice ale schemei de ajutor de stat GBER vizează: introducerea de noi tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse non-agricole sau de o calitate superioară; creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor veterinare şi de siguranţă alimentară, precum şi creşterea numărului de locuri de muncă.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile definite conform legislaţiei naţionale în vigoare, cooperativele şi grupurile de producători constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare.

„Investiţia trebuie să se încadreze în cel puţin una din acţiunile/operaţiunile eligibile: înfiinţarea, extinderea capacităţii unei unităţi existente, diversificarea producţiei unei unităţi prin produse care nu au fost fabricate anterior, diversificarea activităţii, o schimbare fundamentală a procesului general de producţie al unei unităţi existente. Pentru oricare din aceste operaţiuni este eligibilă dotarea unităţilor de procesare, inclusiv investiţii privind marketingul produselor nonagricole (ex. etichetare, ambalare) sau îmbunătăţirea controlului intern al calităţii produselor, ca investiţii secundare valoric, legate de investiţia iniţială, în cadrul aceluiaşi proiect de investiţii”, a declarat Răzvan Ialomiţianu, consultant în cadrul CCI Braşov, într-o conferinţă de presă.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru: construcţia de clădiri, instalaţii, utilaje şi echipamente identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate; achiziţionarea în leasing financiar de utilaje noi, instalaţii noi, instalaţii, echipamente şi mijloace de transport specializate în scopul colectării materiei prime şi/sau comercializării produselor nonagricole în cadrul lanţurilor alimentare integrate sau cele pentru organizarea şi implementarea sistemelor de management a calităţii şi de siguranţă alimentară, dacă sunt în legătură cu investiţiile corporale ale proiectului.

Fonduri de 35,3 milioane de euro

Valoarea maximă a ajutorului acordat în cadrul prezentei scheme aferentă submăsurii 4.2 nu poate depăşi plafonul de 1 milion euro/proiect pentru IMM, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat; 1,5 milioane de euro/proiect pentru alte întreprinderi, pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat şi 2,5 milioane de euro/proiect pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat, indiferent de tipul de solicitant, precum şi pentru forme asociative, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat.

Intensitatea maximă a ajutorului de stat pentru IMM, inclusiv cooperative şi grupuri de producători, este de 50%, iar pentru întreprinderile mari - 40%. Proiectele se depun până în 30 iunie 2019, iar fondurile disponibile pentru schema de ajutor de stat GBER sunt de 35,348 milioane de euro.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentanţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al CCI Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Carnaval Scandinavia Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 18 Apr 2019
Euro   Euro   EUR   4.7619   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2322   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5070   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1850   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2355   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1654   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4348   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   148.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ministrul Sănătăţii îşi va respecta promisiunile făcute cu prilejul vizitei de la Braşov?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter