myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Firmele pot accesa finanţări pentru sprijinirea investiţiilor în cogenerare de înaltă eficienţă

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Firmele braşovene pot accesa, în această perioadă, finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (2014-2020), Axa Prioritară 6 - Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv specific 6.4 - Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă prin cogenerare de înaltă eficienţă, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Imobiliare.ro

„Acţiunile vizate în cadrul acestui program sunt legate de realizarea sau modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă (maximum 8 MWe) pe gaz natural şi biomasă la nivelul întreprinderilor, dar şi de realizarea sau modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă care utilizează gaze reziduale provenite din procese industriale la nivelul întreprinderilor”, a declarat Gabriel Puia, consultant în cadrul CCI Braşov, într-o conferinţă de presă.

Beneficiarii eligibili sunt societăţile din industrie constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi reprezentanţii desemnaţi ai parcurilor industriale, care înregistrează consumuri energetice de peste 200 tep/an şi care pot dovedi un necesar util de energie termică pentru procesele industriale cu o durată de minim 4.000 h/an.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construcţia/modernizarea centralelor de cogenerare de înaltă eficienţă; construcţiile care fac obiectul proiectului de producere a energiei prin cogenerare aferente echipamentelor modernizate, informarea/publicitatea aferentă proiectului, precum şi auditul financiar.

Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 15 milioane de euro, iar contribuţia publică este asigurată în proporţie de 15% de bugetul de stat şi de 85% de FEDR.

Intensitatea ajutorului nerambursabil este cuprinsă între 60 şi 80%. Contribuţia beneficiarului este de 20% din costurile eligibile ale proiectului, pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici; 30% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mijlocii şi de 40% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mari.

Termenul-limită de depunere a proiectelor este 1 iulie 2019. Informaţii suplimentare, precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al CCI Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Hotel Cubix Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 19 Apr 2019
Euro   Euro   EUR   4.7607   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2327   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5053   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1761   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2362   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1661   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4341   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   148.7900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că proiectul Sălii Polivalente din Braşov va fi terminat până la sfârşitul anului?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter