myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașov. Firmele vor putea accesa finanțări în cadrul priorității de investiții 2.1.A

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va lansa, începând din 6 mai 2019, un nou apel de proiecte în cadrul priorității de investiții POR 2.1.A - Microîntreprinderi, Prioritatea de investiții 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, informează Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Imobiliare.ro

Perioada de depunere a proiectelor, doar prin intermediul MySMIS, va fi între 8 iulie și 8 noiembrie 2019.

„Pe data de 6 mai se va lansa cel mai important program de finanțare a microîntreprinderilor din fonduri europene. Este vorba de Programul Operațional Regional 2.1.A, care acordă finanțări între 25.000 și 200.000 de euro companiilor care activează în domeniul producției sau serviciilor. Rata de cofinanțare este mică pentru beneficiari, respectiv 10%, iar finanțarea este 90%. Firmele care se încadrează în această categorie de microîntreprinderi pot cumpăra echipamente necesare procesului de producție și pot investi în modernizarea spațiilor de producție. De asemenea, sunt eligibile cheltuielile cu promovarea, consultanța și auditul”, a declarat Cosmin Roșia, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, într-o conferință de presă.

Obiectivul acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției de piață a microîntreprinderilor în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile Regionale de Dezvoltare. Regiunile de dezvoltare vizate sunt doar cele în care alocarea financiară disponibilă permite acest lucru: Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Regiunea Centru. Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției, ajutorul nerambursabil acordându-se în regim de ajutor de minimis.

Cine poate solicita ajutor?

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile comerciale care se încadrează în categoria microîntreprinderilor din mediul urban, subliniază CCI Brașov. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 25.000 de euro, iar valoarea finanțării este de maxim 200.000 de euro.

Activitățile propuse în proiect trebuie să fie realizate în mediul urban și să vizeze domenii de activitate eligibile, autorizate în cadrul sediilor sau punctelor de lucru ale solicitanților. Printre cheltuielile eligibile în cadrul acestui apel de proiecte se numără cele pentru execuția de lucrări aferente investiției de bază, inclusiv echipamente cu montaj; pentru achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier; pentru activități de realizare a instrumentelor de comercializare online, dar și pentru auditul financiar extern.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS. Fiind un apel competitiv, cererile de finanțare depuse vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității, respectiv a evaluării tehnico-financiare, urmând a fi contractate proiectele care au obținut cel puțin 50 de puncte și care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel.

Informații suplimentare precum și consultanță pentru realizarea documentațiilor de finanțare pot fi obținute la Centrul de Consultanță al CCI Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


MB RAD CONSTRUCT
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 18 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7354   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2876   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3426   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3067   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2425   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2327   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4211   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.2500   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de modul în care se desfăşoară traficul rutier în Braşov?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter