myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Calendarul obligaţiilor fiscale din luna mai

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Contribuabilii braşoveni au obligaţia să depună la ANAF, în luna mai 2019, mai multe declaraţii fiscale, potrivit calendarului elaborat de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Braşov.

Imobiliare.ro

Astfel, 8 mai este ultima zi pentru depunerea  formularului 092 „Declaraţie de menţiuni”, de către plătitorii de TVA, care au ca perioadă fiscală trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna aprilie 2019.

De asemenea, 10 mai este ultima zi pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070 sau 020, după caz, de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, grupul de persoane, instituţiile publice, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice, în vederea înregistrării în scopuri de TVA în urma depăşirii plafonului de scutire de TVA de 300.000 lei (88.500 euro) în luna precedentă; pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” - formular 010, 070, după caz, de către persoanele impozabile care s-au înregistrat în scopuri de TVA anterior anului 2019 şi solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 220.000 lei din anul 2018 şi până la data solicitării nu au depăşit plafonul de 300.000 lei, dar şi pentru depunerea formularului 087 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori”

27 mai este, însă, ziua cea mai aglomerată în condiţiile în care atunci contribuabilii trebuie să depună cele mai multe declaraţii fiscale, arată calendarul realizat de DGRFP Braşov. În această zi trebuie depuse formularele: 097 „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”; 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”; 112 „Declaraţie privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”; 224 „Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România” şi 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”. Tot în această zi vor fi depuse şi declaraţiile: 301 „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”; 307 „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugată”; 311 „Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal” şi 390 VIES „Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare”.

Totodată, 30 mai este ultima zi pentru depunerea formularului 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, dar şi pentru depunerea situaţiilor financiare anuale, respectiv raportărilor contabile anuale aferente anului 2018.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
HORNBACH Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


MB RAD CONSTRUCT
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 18 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7354   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2876   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3426   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3067   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2425   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2327   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4211   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.2500   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de modul în care se desfăşoară traficul rutier în Braşov?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter