myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Oportunități de finanțare de la bugetul de stat pentru IMM-uri

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În Monitorul Oficial a fost publicată, în data de 7 mai 2019, schema de minimis pentru „Programul naţional multianual de microindustrializare”, a anunţat Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Recrutare Autoliv Brasov

Programul stimulează înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoarele prioritare și este implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat, prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM (DAPIMM) și Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

„Beneficiarii eligibili sunt societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, care au minim 1 an calendaristic de la inființare la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri. Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 450.000 lei/beneficiar”, subliniază CCI Braşov.

Valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru echipamente tehnologice, inclusiv echipamente IT tehnică de calcul tip PC, inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor; aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale; achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie, inclusiv din elemente prefabricate, dar şi cele pentru realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate.

Bugetul alocat schemei de minimis în 2019 este de 22.678.000 lei. Prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 50 de beneficiari. Durata de implementare admisă este de maxim 60 de zile lucrătoare de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de 15 iunie 2020.

Comercializarea produselor de piaţă

Tot în 7 mai 2019 a fost publicată schema de minimis pentru „Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă” în Monitorul Oficial, menţionează CCI Braşov.

Programul stimulează dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale acestora, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.

Beneficiarii eligibili sunt societăţile comerciale - IMM - organizate în baza Legii nr. 31/1990, care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, au cel puţin 1 an de la înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerţului şi codul CAEN pentru care solicită finanţare este autorizat cu cel puţin 3 luni anterior depunerii cererii de finanţare. Asistenţa financiară nerambursabilă maximă este de 250.000 lei/beneficiar, iar valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Printre cheltuielile eligibile se numără cele pentru echipamente IT; echipamente tehnologice maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor; realizarea unui site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate, dar şi pentru consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării.

Bugetul alocat schemei de minimis este de 15.392.000 lei. Prin implementarea programului în perioada 2017-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 800 de beneficiari, din care 61 în anul 2019.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Patrula Cățelușilor Live! Marea Cursă

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 12 Dec 2019
Euro   Euro   EUR   4.7791   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2931   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6655   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3703   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2487   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2598   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4435   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.0300   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu demiterea prefectului Marian Rasaliu?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter