myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Comenzile noi din industrie au crescut cu 3,8%, în primele cinci luni din 2019

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comenzile noi din industria braşoveană, înregistrate în perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, au crescut cu 3,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov.

Imobiliare.ro

Atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă au fost consemnate creşteri.

„Cea mai mare creştere s-a înregistrat la comenzile noi de pe piaţa internă (+9,7%), creştere datorată următoarelor activităţi: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (+239,3%), fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+115,9%), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice (+70%), fabricarea altor mijloace de transport (+60,8%), fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (+25,2%), fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (+17,3%), industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii (+15,7%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (+14,4%)”, menţionează DJS Braşov.

Pe piaţa externă, valoarea comenzilor noi din industrie a avansat cu 3,1%. Cele mai mari creşteri au fost raportate la fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie, fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, dar şi la fabricarea produselor textile.

Creşteri vs. scăderi

În primele cinci luni din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, comenzile noi din industria judeţului Braşov au crescut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+34,4%), industria bunurilor intermediare (+5,6%) şi în industria bunurilor de capital (+3,7%). În industria bunurilor de uz curent, comenzile noi au scăzut cu 19,6%.

„Pe piaţa internă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 9,7% ca urmare a creşterilor înregistrate în: industria bunurilor de uz curent (+225,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+34,4%), industria bunurilor de capital (+17,9%) şi industria bunurilor intermediare (+0,4%)”, subliniază DJS Braşov.

În luna mai 2019, comenzile noi din industrie au crescut cu 13,6%, faţă de luna precedentă, şi cu 3,9%, comparativ cu luna mai 2018.

Potrivit DJS Braşov, comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor din luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse în valoarea comenzilor: TVA, accizele, reducerile de preţuri, rabaturile şi discount-urile acordate în momentul comenzii şi valoarea ambalajelor restituite după livrare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 27 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7798   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3348   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6747   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4707   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2443   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2877   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4438   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.8700   Stagnare
Anunturi MyTEX

Permite economia românească majorarea pensiilor cu 40%?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter