myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Maternitatea BRAŞOV. Condiţii de lux într-un spital de stat. GALERIE FOTO

  • Apreciez !Nu-mi place !+7
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În prezenţa ministrului Sănătăţii Sorina Pintea (foto 2) şi a autorităţilor locale, astăzi a fost inaugurat corpul modernizat al Maternităţii Braşov. Obiectivul de investiţii este, de fapt: „Restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie din Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov” - inclus în Proiectul privind reforma Sectorului Sanitar, faza a II-a – Asistență medicală maternă și neonatală, finanțat prin acordul de împrumut dintre Guvernul României și Banca Europeană de Investiții.

Imobiliare.ro

Este un spital normal, prin asta înţelegând tot ceea ce ar trebui să fie normalitate pentru orice mamă din această ţară. Este o investiţie absolut reuşită, un succes al Ministerului Sănătăţii. Trebuie să mulţumim şi autorităţilor locale, pentru că au înţeles că sănătatea este a tuturor, indiferent de culoarea politică. Am găsit aici o atmosferă caldă, normală, care se vrea un punct de pornire pentru ce trebuie să facem pentru Sănătatea din Braşov. După cum ştiţi, în memorandumul Guvernului este cuprins un spital regional în judeţul Braşov, de care este absolută nevoie. Sunt foarte încântată de cum arată această maternitate”, a declarat Sorina Pintea.

Oficialul a afirmat că întreg sistemul medical românesc trebuie restructurat şi reorganizat: „Este nevoie de investiţie şi de schimbarea mentalităţilor. Oricât de mulţi bani ai băga într-un sistem, tot degeaba dacă nu lucrezi la comportament. Este nevoie de empatie, de conştienţa că în spitale avem grijă de pacienţi”.   

Managerul spitalului, dr. Valeria Badea, a apreciat la rândul său unitatea spitalicească în care îşi desfăşoară activitatea, poate ca cea mai modernă din România. Faţă de alte spitale similare din ţară, după cum a menţionat medicul, în cel din Braşov a fost desfiinţată sala de naşteri în care pacientele erau despărţite prin paravane: „Acum, sala de naşteri este de fapt un conglomerat de nouă rezerve în care fiecare viitoare mamă îşi desfăşoară travaliul individualizat, cu cadrul medical lângă ea, apoi stă cu bebeluşul lângă ea, în felul acesta asigurând securizarea actului medical. Chiar fiind un spital public, am introdus echipamentul de unică folosinţă la naştere, întrucât naşterea este de fapt un act chirurgical. În felul acesta dorim ca pacientele noastre să nu ne reproşeze prea multe”.

Era necesară investiţia, având în vedere adresabilitatea crescută. Doar anul trecut au fost peste 4.000 de naşteri în spitalul public braşovean.  

Am inaugurat corpul modernizat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea», o investiție de peste 5 milioane de euro care va face din Maternitatea Brașov un etalon de calitate și performanță a serviciilor medicale atât pentru spitalele publice, cât și pentru cele private. Mulţumim Ministerului Sănătăţii pentru implicare în realizarea acestui proiect”, a spus președintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veștea. 

El a amintit că imobilul în care funcţionează Maternitatea Braşov a fost cumpărat anul trecut de la Biserica Evanghelică, plata făcându-se eșalonat, începând din 2014, pe o perioadă de nouă ani, cu o rată anuală de 380.000 de euro.

De asemenea, anul trecut am alocat şi o sumă record pentru toate spitalele din Braşov, cât în ultimii opt ani adunaţi. Doar pentru Maternitate al alocat 5,6 milioane de euro. Acum avem proeicte depuse pe fonduri europene de 15 milioane de euro care pot fi cofinanţate cu 5 milioane de euro din fonduri proprii, iar corpul nou al maternităţii va fi reabilitat şi el din punct de vedere al eficienţei, astfel că vom avea condiţii similare şi acolo, dar de data asta pe abni europeni”, a declarat Adrian Veştea. 

Prefectul Braşovului Marian Rasaliu a felicitat echipa managerială şi a aparatului administraţiei locale pentru ducerea la bun sfârşit a acestui proiect.   

Dotări moderne

Lucrările la corpul B al Maternităţii au început în toamna anului 2015, având termen inițial de finalizare august 2016, cu posibilitatea de prelungire până în octombrie 2016. Finalmente, a fost nevoie de decalări suplimentare, atât pentru finalizarea lucrărilor care s-au dovedit a fi, pe alocuri, extrem de dificile și complexe, cât și pentru reglementarea tuturor aspectelor privind avizarea proiectului.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 29.839.479,01 lei.

De acum înainte, pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă - nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

Anul trecut, CJ Brașov a alocat Maternității un buget de 5.767.200 lei, din care 5.414.842 lei au reprezentat fonduri pentru dotarea cu aparatură de ultimă oră a clădirii modernizate. Printre cele mai importante achiziții realizate cu acești bani se numără: 12 paturi de terapie cu acționare electrică, bare laterale și tăblii detașabile, 7 paturi cu acționare mecanică și bare laterale, 22 paturi cu acționare electrică, 49 de paturi cu acționare mecanică, 6 monitoare pentru funcțiile vitale, 3 mese de operație cu funcții multiple, 4 cardiotocografe, o masă pentru autopsie, 7 mese radiante, 3 aparate de anestezie cu monitoare pentru funcțiile vitale, 2 sisteme de încălzire fluide, un microtom manual și rotativ cu cool cut, 4 saltele încălzite, 2 mese ginecologice, un laparoscop ginecologic, un punct trafo 2x630 KWA în anvelopă de beton/metal, 10 incubatoare de înaltă performanță, o stație centrală de monitorizare TI NN și 4 cardiotocografe pentru monitorizarea parametrilor. De asemenea, a fost refăcut în totalitate covorul asfaltic din curtea spitalului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 20 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7788   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3105   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5968   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4485   Stagnare
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2979   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4433   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0000   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu proiectul Primăriei Braşov de a interzice centralele de apartament la viitoarele imobile construite?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter