myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Pregătiri pentru o grădiniţă nouă în cartierul Tractorul-Coresi

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În toamna anului trecut, în urma discuţiilor cu dezvoltatorii imobiliari demarate în vedere extinderii numărului de creşe şi grădiniţe din Braşov, municipalitatea a primit ca donaţie din partea dezvoltatorului din zona Coresi-Tractorul două terenuri care vor fi de asemenea utilizate pentru construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe. Terenul mai mare, de 3.167 mp, va fi utilizat pentru construcţia creşei, deoarece normativele în vigoare impun ca noile creşe să fie construite pe un singur nivel, iar pe terenul mai mic, de 700 mp, va fi construită o grădiniţă.

Recrutare Autoliv Brasov

Potrivit informaţiilor primite de la Primăria Braşov, în această perioadă este elaborată Strategia de contractare şi de încărcare a documentaţiei pe SEAP pentru grădiniţă. Au fost demarate procedurile pentru contractarea realizării studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice.

Grădiniţa va fi construită în municipiul Braşov, str. Ioan Popasu, nr. 15, cartier Tractorul, zona Coresi-Avantgarden. Este gândită ca o unitate cu program prelungit, pentru un număr de 200 de copii cu vârstă între 3-6 ani, repartizaţi pe 10 grupe a câte 20 copii/grupă şi cuprinde funcţiunile specifice şi dotările tehnico-edilitare necesare desfăşurării în condiţii moderne a educaţiei conform NP 011-1997.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, capacitatea grădiniţei a fost determinată de solicitările actuale ale acestei zone ale oraşului, precum şi de perspectiva dezvoltării cartierului. Pe amplasamentul alocat unităţii preşcolare, va fi amenajat şi un loc de joacă şi activităţi în aer liber pentru copii, platformă parcare şi aprovizionare, toate împrejmuite şi cu porţi de acces. 

În proiect sunt prevăzute spaţii proprii fiecărei grupe de copii dar şi comune,  folosite temporar de  copii. alte spaţii sunt destinate personalului de educaţie  şi îngrijire medicală, precum şi pentru bucătărie şi spălătorie cu anexe specifice cu acces separat din exterior. Imobilul fiind etajat, se are în vedere şi lift atât pentru persoane, cât şi pentru marfă. 

De asemenea, imobilul cu destinaţie grădiniţă va avea spaţii tehnice pentru centrala termică, rampă pentru persoane cu dizabilităţi, scări, rampe  exterioare, trotuar perimetral şi alei acces pietonal, acces carosabil, platforme şi parcări, platformă pentru europubele, spaţiu de joacă şi instalaţii sportive pentru copii, spaţiu verde, pavilion în curtea interioară pentru desfăşurarea activităţilor de tip out-door. Iluminatul interior va fi asigurat cu corpuri de iluminat tip LED.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Delaco

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Feb 2019
Euro   Euro   EUR   4.7619   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1988   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4653   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1953   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2449   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1775   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4348   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   149.8300   Stagnare
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu decizia lui Iohannis de a contesta Bugetul la CCR

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter