myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. A fost reluată o licitaţie pentru unul dintre proiectele de realizare a aeroportului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Licitația deschisă pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte” va fi reluată, după cum am fost anunţaţi de la Consiliul Judeţean.

Imobiliare.ro

După parcurgerea tuturor etapelor procedurale, comisia de evaluare a ofertelor a hotărât anularea atribuirii contractului de achiziție, pe considerentul că nu a fost depusă nici o ofertă admisibilă.

La această licitație, inițiată de Județul Brașov pe 27 iulie 2018, în urma căreia ar fi trebuit desemnată firma care să proiecteze și să construiască nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturi control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport și platforma antisuflu, au depus oferte doi operatori economici. Este vorba despre SC Construcții SA (cu doi subcontractanți și două firme susținătoare), și SC PORR Construct SRL (cu o firmă susținătoate și cinci firme subcontractante).

După analizarea elementelor principale ale ofertelor și solicitarea de clarificări, oferta depusă de SC Construcții SA a fost respinsă, deoarece firma nu a răspuns la clarificările cerute de autoritatea contractantă, după cum se arată în comunicatul de presă transmis pe această temă. 

În schimb, a adăugat sursa citată, oferta SC PORR Construct SRL a trecut în faza evaluării tehnice. Și aici a fost nevoie de anumite clarificări la care firma a răspuns în termenul legal. În urma analizei realizate de comisia de evaluare – alcătuită din specialiști ai Consiliului Județean Brașov și experți de la IPTANA care au realizat studiul de fezabilitate și caietele de sarcini pentru proiectarea și execuția celor nouă obiecte, oferta tehnică a fost admisă.

A urmat verificarea ofertei financiare, însă aici comisia a constatat că aceasta nu se încadrează în valoarea estimată de autoritatea contractantă, respectiv 28.632.566 lei fără TVA. Practic, prețul ofertei a depășit cu mai mult de 50% valoarea estimată în documentația de atribuire.

În consecință, comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de SC PORR Construct SRL este inacceptabilă, astfel că a fost declarată respinsă, iar procedura de atribuire a contractului a fost anulată.

„Conducerea Direcției de Achiziții și Contractare din cadrul Consiliului Județean Braşov a discutat, marţi, cu specialiștii de la IPTANA, pe tema valorii la care au fost estimate proiectarea și execuția celor nouă obiecte din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Concluzia a fost că valoarea estimată în documentația de atribuire este corectă. Suntem nevoiți, așadar, să reluăm procedura de licitație. Executivul CJ Brașov a și făcut demersurile în acest sens. Sperăm că de această dată vom primi oferte admisibile și vom reuși să atribuim cât mai curând acest contract de proiectare și execuție, astfel încât anul viitor să putem avea cele nouă obiecte realizate”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Zilele trecute, documentația aferentă licitației deschise pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru nouă obiecte” a fost publicată din nou în sistemul electronic de achiziții publice. Ofertele pot fi depuse până în data de 19 noiembrie 2018.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Delaco

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Feb 2019
Euro   Euro   EUR   4.7619   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1988   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4653   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1953   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2449   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1775   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4348   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   149.8300   Stagnare
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu decizia lui Iohannis de a contesta Bugetul la CCR

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter