myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Acuzaţiile social-democratului Radu Mitric la adresa liberalului Adrian Veştea și răspunsul acestuia

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În conferinţa de presă susţinută astăzi la sediul PSD Braşov, consilierul judeţean Radu Mitric (foto 1) a făcut unele afirmaţii acuzatoare la adresa politicienilor din PNL Braşov, ţinta lui fiind în primul rând preşedintele liberalilor din judeţul Braşov, Adrian Veştea, totodată preşedintele Consiliului Judeţean (foto 2).

Imobiliare.ro

Constatăm cu îngrijorare că PNL vrea să acapareze tot ce ține de sănătatea oamenilor din acest județ. Altfel nu ne explicăm schimbările care se produc în această perioadă, indiferent dacă este nevoie de ele sau nu. Mă refer aici la așa-zisele concursuri organizate pentru ocuparea posturilor de manageri la unitățile sanitare din județul Brașov. Părerea mea eeste că PNL vrea, pur și simplu, să-și pună oamenii proprii acolo. Sau poate că nu este interesul atât al PNL, cât al unei persoane sau al unui grup de persoane”, aşa a început Mitric seria acuzaţiilor la adresa liberalilor braşoveni. 

Consilierul judeţean PSD Braşov se referă în primul rând la modul în care se face evaluarea managerilor de spitale. 

Este un adevărat scandal, care este departe de a se fi stins, ci a fost doar potolit pentru moment, cu ce se întâmplă la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov. Actualului manager, un om cu o experiență de 20 de ani la conducerea spitalului, i se interzice, practic, să candideze. Altfel nu pot fi interpretate tertipurile la care s-a ajuns, să i se refuze dreptul de a participa, pentru că nu ar avea copii după acte care se află, oricum la dosarul lui. Și, apropo de dosar, poate că dacă avea actele în regulă, i se cerea și celebrul dosar cu șină, nu?! Dar nu este firesc să respingi dosarul de candidatură al unui om pentru că, printre altele, nu are copie după actul de identitate, o copie certificată pentru conformitate”, şi-a explicat nemulţumirea social-democratul braşovean.

Radu Mitric a precizat şi că instanța a constatat că se impune suspendarea organizării concursului, până la judecarea pe fond. 

Mă întreb, ce interese sunt pentru ca dr. Alexandru Grigoriu să nu mai fie managerul spitalului? Vă reamintesc că una dintre secțiile acestui spital este cea de pe stada Mihai Eminescu nr. 18, care a făcut obiectul unei hotărâri de Consiliu Județean privind plata chiriei. Atunci atrăgeam atenția că se pot găsi soluții pentru ca secția în cauză să fie mutată într-o altă clădire care aparține CJ Braşov. Reacția președintelui Adrian Veștea a fost una deplasată, a fost foarte tăios, spunându-mi că este o soluție pe care Executivul a luat-o în calcul. Dacă este așa, de ce nu a fost informat Consiliul Județean? Sau, după părerea domnului Veștea, consilierii sunt buni numai ca să ridice mâna? Consilierii PSD au anunțat public de atâtea ori că sprijină demersurile CJ și că în niciun caz nu pun piedici, mai ales investițiilor, cum ar fi aeroportul. Dar, de aici și până la a nu spune nimic atunci când sesizăm o neregulă, este o distanță foarte mare. Atrag atenția că, atunci când se petrec abuzuri, cei care nu spun nimic și care nu întreprind nimic sunt complici. Așadar, tot complici se cheamă și cei care lasă, chiar și de la înălțimea unei funcții, mână liberă celor care joacă murdar!”, şi-a continuat Mitric seria acuzaţiilor.

În dosarul în speţă la care Radu Mitric face referire, pârâții în procesul civil  deschis de dr. Grigoriu sunt CJ Braşov și Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

Aceștia trebuie să plătească reclamantului 3.320 de lei, cheltuieli de judecată. Nu cred că acești bani, mulți, puțini, trebuie cheltuiți de noi. Poate că spitalul, cu jumătate din această sumă (pentru că se plătește în solidar), cumpără produse de igienizare, că tot e carantină instituită din cauza gripei (...) Practic, cheltuielile de judecată, din bani publici, sunt contravaloarea dezinfectantului necesar într-un spital pentru două luni. Am o solicitare, ca banii să fie plătiți de cei care se fac vinovați, indiferent că este vorba despre președintele comisiei de concurs sau de întreaga comisie. Ei trebuie să plătească banii aceștia, din propriile buzunare. Şi sperăm că astfel de situații nu se vor repeta și la alte instituții din subordinea CJ”, a mai spus Mitric.

El este suspicios şi cu privire la „graba” cu care sunt organizate concursurile pentru posturile de manageri de spitale: „E o «hărnicie» în organizat de concursuri în această perioadă, parcă s-ar grăbi cineva. Avem DGASPC Braşov, avem Spitalului Clinic Județean de Urgență… La cel de Pneumoftiziologie s-a terminat concursul, acolo a fost înlocuit directorul economic cu un fost consilier județean, să zicem absolut întâmplător, de la PNL”.

 

Veştea: „Poate dl Mitric nu știe, deși ar fi trebuit...”

La toate aceste acuzaţii, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a replicat: „Poate dl. consilier PSD Mitric nu ştie (deși ar fi trebuit, ca membru al CJ Brașov…), dar în acest mandat, CJ a avut o preocupare permanentă pentru toate unitățile medicale din județ, alocând sume consistente (maxime istorice) pentru sistemul de sănătate, bani proveniți atât din atragerea de fonduri europene, cât și din bugetul propriu, deși, din cauza Guvernului PSD, alocările bugetare către județul nostru reprezintă JUMĂTATE din cele ale județelor Teleorman și Vrancea, fiefuri ale baronilor social-democrați. Nu sperăm nimic bun de la PSD, dar măcar să nu ne încurce și să nu desconsidere și pe mai departe județul Brașov, cum a făcut-o de câte ori a fost la guvernare”.

Despre concursul pentru ocuparea funcției de manager al unei unități spitalicești, Veştea a explicat: „Poate dl Mitric nu știe (deși ar fi trebuit, ca membru al CJ Brașov…) că mandatele actualilor manageri au expirat de circa șase luni, aceștia fiind actualmente interimari. Concursurile sunt organizate de către Consiliile de Administrație ale respectivelor spitale, din care fac parte: reprezentanți ai Facultății de Medicină, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai Executivului și Legislativului Consiliului Județean (votați în unanimitate, inclusiv de către consilierii județeni ai PSD; dacă dl Mitric nu cunoaște sau ignoră ce s-a votat, nu este vina conducerii CJ Brașov). Nici președintele CJ, nici dl. Mitric, nici altcineva nu posedă dreptul de a se implica în organizarea și desfășurarea concursurilor, pentru nici un tip de funcție din unitățile medicale. Cred că, înainte de a încerca să genereze un scandal acolo unde nu este cazul, dl. Mitric și alții ca dânsul ar face bine să se informeze și să nu lanseze tot soiul de fumigene. Sau e ordin «de sus», în conformitate cu strategia conflictuală a PSD?”. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 24 Mai 2019
Euro   Euro   EUR   4.7612   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2560   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3976   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2429   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2371   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1633   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4344   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.9600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Simona Halep să se impună la Roland Garros în acesta an?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter