myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Banca Mondială sprijină Brașovul în identificarea soluțiilor de dezvoltare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru va participa, împreună cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, ai companiilor private, ai societății civile și ai mediului universitar, la găsirea unor soluții, ce vor fi puse în aplicare, pentru dezvoltarea viitoare a Brașovului, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.

Imobiliare.ro

Astăzi, reprezentanții Băncii Mondiale au discutat cu edilul Brașovului detaliile organizării „Forumului Coalițiilor de Creștere”, organizat de Banca Mondială la Brașov, în cadrul Acordului privind Serviciile de Asistență Tehnică pentru Programul de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brașov. Forumul va avea loc în prima jumătate a lunii iunie și își propune să identifice și să ofere soluții aplicabile la principalele probleme privind dezvoltarea Brașovului.

„Acest forum nu este un eveniment festiv, ci este unul aplicat, menit să identifice foarte precis, prin intermediul unor grupuri de lucru, cel puțin o problemă importantă în dezvoltarea Brașovului, precum și calea de rezolvare a acesteia, cu participarea fiecărui partener implicat în acest proces. Este la fel de important ca fiecare partener să întețeleagă că este necesar să participe activ la identificarea problemei și punerea în practică a soluției, iar participarea primarului Brașovului la aceste lucrări este un semnal foarte important pentru reușita acestui demers”, a declarat Mădălina Prună, coordonatorul programului de asistență tehnică pe componenta de competitivitate a Băncii Mondiale.

Demersul consultanților Băncii Mondiale vizează formarea unei „coaliţii de creştere” în zona metropolitană Braşov, al cărei rol este de a implica parteneri locali cu putere de decizie în găsirea și punea în practică a unui proiect care să influențeze esențial dezvoltarea Brașovului, iar ulterior, acest model să poată fi continuat și în alte proiecte. În urma mai multor sesiuni de consultări ale specialiștilor Băncii Mondiale cu companii private, funcţionari publici, reprezentanți ai Agenției Metropolitane Brașov, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai mediului universitar, efectuate anul trecut, „provocările“ alese sunt inovarea deschisă pentru oraşele inteligente; tranziţia către industria 4.0 (industria care reunește și interconectează domeniile tehnic și IT) și gastronomie (ca domeniu care reunește nu numai industria alimentară, ci și turismul și industria ospitalității).

Domeniile au fost alese după patru criterii principale, pe modele similare din România sau salte state Europene, precum și din SUA: caracterul urgent, impactul semnificativ (potenţial de a crea locuri de muncă mai multe și mai bune), necesitatea colaborării între mai multe structuri ale societății (să nu vizeze o singură organizație) și capacitatea de transformare (rezolvarea acestei provocări să producă o schimbare esențială în domeniul în care este implementată).

„Mă interesează foarte mult să coagulăm lucrurile care funcționează deja și să capacităm oameni care au deja diverse activități care contribuie la dezvoltarea orașului. Lucrurile sunt în continuă mișcare și trebuie să identificăm foarte bine activitățile care aduc un impact pozitiv asupra orașului și părțile care pot și vor să colaboreze ca lucrurile să se miște. Este un demers foarte bun și necesar, pe care îl susțin, atât timp cât lucrurile nu rămân la nivel de discuții și idei și au rezultate practice pentru oraș“, a declarat primarul George Scripcaru, care a propus ca subiecte de discuție și problemele legate de mobilitate și, implicit, de reducere a poluării. .

Acordul privind Serviciile de Asistență Tehnică pentru Programul de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brașov a fost semnat între Primăria Brașov și Banca Mondială pe 12 aprilie 2018.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Opel Radacini Brasov

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 13 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7354   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2654   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3123   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3212   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2426   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2267   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4211   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.5700   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu noile reguli la tranzacțiile cu carduri bancare?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter