myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Şase firme sunt interesate de concesionarea serviciului de administrare a parcărilor publice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ieri a fost data limită pentru depunerea ofertelor în vederea delegării gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor publice cu plată de pe domeniul public al Municipiului Brașov.

Imobiliare.ro

Pentru concesionarea acestui serviciu au depus oferte şase firme, trei din municipiul Brașov, două din județul Brașov și una din București.

Obiectul acestei proceduri este de a concesiona, pentru o perioadă de 10 ani, 10.200 de locuri de parcarepublice cu plată din municipiul Braşov.

„Mă bucur că atâtea firme sunt interesate de administrarea parcărilor publice, pentru că, în principiu, un număr mare de ofertanți înseamnă o creștere a calității serviciilor oferite, dar și încasări mai mari la bugetul local. Cel care va câștiga licitația trebuie să fie conștient că trebuie să asigure servicii cât mai facile pentru cei care doresc să își parcheze mașina într-un loc de parcare public, plecând de la modalitatea de plată, până la soluționarea nemulțumirilor cliențililor”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas. 

Astfel, plata se va putea face prin mai multe metode. Pe lângă plata directă la parcometru cu monede, se va putea plăti şi cu bancnote, precum şi prin intermediul SMS. Totodată, va exista posibilitatea plăţii prin intermediul unei aplicaţii cu debitare din cont.

„Asta nu înseamnă că nu vom aprecia ofertele care propun şi alte sisteme de plată, cum ar fi cel cu cardul. Aplicaţiile pentru internet şi mobil vor trebui să fie cel puţin în română şi engleză, dar ofertele care vor asigura acest serviciu şi în alte limbi (germană, ialiană, franceză) vor primi punctaj suplimentar. Totodată, concesionarul va trebui să asigure și să amenajeze un spaţiu pentru serviciul de relaţii cu publicul, care va funcţiona non-stop, şi va trebui să asigure inclusiv  posibilitatea comunicării telefonice şi pe e-mail. În cazul în care nu vor soluţiona cel puţin 90% din reclamaţii în maximum 48 de ore, vor plăti o penalizare de 10.000 de lei”, a adăugat Barabas.

Prin acest contract, un criteriu de evaluare este şi redevenţa, de cel puţin 35% din veniturile încasate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puţin de 400.000 lei/lună. Cu cât redevenţa este mai mare, cu atât veniturile realizate de municipalitate sunt mai mari. Tarifele practicate pentru ocuparea locurilor de parcare din cele trei zone în care este împărţit oraşul sunt reglementate prin Regulamentul-Cadru, aprobat prin HCL nr.251/2017, acestea fiind fixe, deci singurele variabile sunt gradul de ocupare şi încasare a taxei de parcare. .

Indiferent de forma de încasare a taxelor de parcare, pentru protejarea utilizatorilor, se vor respecta câteva obligații. Metoda de plată să nu necesite alocarea unui timp mai mare de 5 minute și deplasări mai mari de 100 m din partea utilizatorului, mijloacele de plată trebuie să fie astfel concepute încât să fie uşor de utilizat și înţeles pentru toate categoriile de utilizatori, iar aplicația accesibilă prin intermediul internetului și aplicația de acces prin intermediul telefonului mobil trebuie să ofere interfețe de comunicare și în alte limbi de circulație internațională.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 17 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7352   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2979   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3288   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3226   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2423   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4210   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.8300   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că ar trebui înăsprite pedepsele pentru cei care comercializează alimente alterate?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter