myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Fonduri de aproape 7 milioane de lei obținute pentru dotarea Unității de Primire Urgențe de la Spitalul Județean

„În actualele condiții, șansa județului Brașov stă în fondurile europene”, afirmă președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea

  • Apreciez !Nu-mi place !0

„În actualele condiții, șansa județului Brașov stă în fondurile europene”, afirmă președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov”. Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Recrutare Autoliv Brasov

Valoarea totală a contractului semnat este de aproximativ 6,793 milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din fonduri europene se ridică la 4,755 milioane lei, valoarea eligibilă nerambursabilă alocată din bugetul naţional se cifrează la 1,902 milioane de lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a Consiliului Județean este de 135.873 lei.

Grație acestui proiect, cabinetele medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov vor fi dotate cu 18 tipuri de echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de obiecte, în scopul creșterii calității serviciilor medicale și scurtării timpilor de așteptare pentru pacienți. Printre acestea se numără un computer tomograf, un aparat radiologic digital fix și unul mobil, tărgi pentru resuscitare, un echipament pentru intubație dificilă, monitoare și alte echipamente pentru urgențe medicale.

Acestui proiect i se adaugă alte cinci pentru dotarea unităților sanitare din subordinea CJ Brașov, valoarea fondurilor europene câștigate pentru acestea depășind 50 de milioane de lei. În paralel, administrația județeană a alocat în ultimii trei ani sume din ce în ce mai mari din bugetul propriu, destinate celor șase spitale pe care le are în subordine. Astfel, dacă în 2016 totalul fondurilor alocate din bugetul CJ Brașov spitalelor a fost de 8,1 milioane de lei, în 2017 acesta crescut la 10 milioane lei, în 2018 - la 17 milioane de lei, iar în bugetul pe acest an sunt prevăzute peste 31 de milioane de lei cu această destinație.

„În condițiile în care este vitregit de actualii guvernanți, chiar dacă este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat, județul Brașov trebuie să folosească, pentru dezvoltare, resursele financiare nerambursabile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție. Este șansa noastră. Lucrăm permanent în această direcție și avem în implementare proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere și sanitare din județ. Sunt proiecte în diverse stadii de contractare și nu ne vom opri din scrierea altora asemănătoare, pentru dezvoltare locală, în beneficiul cetățenilor județului. Am declarat construcția Aeroportului prioritatea mandatului meu la Consiliul Județean, și mă voi ține de cuvânt, însă asta nu înseamnă că neglijăm celelalte necesități ale oamenilor. Strategia mea și a PNL pentru dezvoltarea județului Brașov este una echilibrată și urmărește dezvoltarea sectoarelor pe care, din consultările cu cetățenii, le-am identificat a fi primordiale: infrastructura rutieră, sănătatea, educația, turismul, cultura și sportul”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 20 Aug 2019
Euro   Euro   EUR   4.7305   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2682   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.1654   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3593   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2029   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4186   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.5700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va continua colaborarea guvernamentală PSD-ALDE?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter