myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Soluția găsită pentru lărgirea străzii 13 Decembrie, iar șoseaua să nu se mai inunde la fiecare ploaie, în zona Făget. GALERIE FOTO și VIDEO

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
De zeci de ani, la fiecare ploaie abundentă, zona de trecere de sub podul de cale ferată de pe strada 13 Decembrie, zona Făget, crează probleme și nervi șoferilor, de pietoni nu mai vorbim. Autoritățile locale ne asigură că a fost găsită soluția pentru remedierea acestei situații. Odată cu lucările de lărgire a străzii, spre cartierul Tractorul-Coresi, executate de municipalitate, Compania Apa a intervenit pentru curățarea conductelor de canalizare care preiau atât canalizarea menajeră din zonă, cât și pe cea pluvială, și a racordat canalul la o conductă mai mare, care va prelua surplusul de apă. De menționat este că din conducta atât de veche încât nimeni nu mai știe exact când a fost montată, s-au scos tone de deșeuri de plastic, metal și lemn. 
 
„Odată cu lucrările derulate de Primărie, pentru modernizarea zonei și amenajarea a încă două benzi de circulație, noi am lucrat la canalul menajer, pe care l-am curățat și l-am deblocat de toate lucrurile pe care unii le aruncă în canalizări și pe care nu am putut să le scoatem până acum. Aceste gunoaie obturau conducta și creau presiune apei, făcând ineficiente gurile de scurgere a apelor pluviale, mai ales în situațiile din ce în ce mai dese de ploi torențiale. Pe lângă faptul că am desfundat și curățat colectorul, în acest moment facem o lucrare de conectare a lui cu o conductă de debit foarte mare, care va prelua cantitățile de apă foarte mari atunci când va fi cazul. Joi am început lucrările de cuplare, iar în continuare vom monta și o nouă conductă de colectare a apelor pluviale la marginea de lângă bordură a străzii. Vom avea guri de scurgere atât lângă pilonii podului, cât și la rigolă. Acest fapt va asigura preluarea apelor în totalitate, așa cum am făcut și la giratoriul străzilor Mihai Viteazul cu Stadionului, unde de asemenea erau probleme mari la ploi torențiale. după cum s-a văzut, acestea au dispărut o dată cu devierea colectorului în pârâul Graft, care acum preia surplusul de debit”, a explicat Teodor Sava, directorul de exploatare al Companiei Apa.
 
 
Pe lângă piciorul podului
 
Cât despre lărgirea străzii 13 Decembrie, care „mușcă” din parcul Tractorul, putem spune că lucrările încep în curând. 
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, inițiatorul proiectului, documentația pentru Studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție necesare celui de-al doilea tronson de lărgire a Străzii 13 Decembrie este aproape de finalizare. Etapa I a lucrărilor - segmentul de la pasajul de cale ferată până la intersecția cu Strada Henri Condă - este aproape de finalizare, iar documentația pentru etapa a doua, care înseamnă realizarea lărgirii arterei pe sub pod, apoi până la giratoriul de la Făget, este așteptată până la sfârșitul acestei luni.
 
„Așteptăm definitivarea studiului de fezabilitate pentru etapa a doua a proiectului, pentru a putea demara lucrările. S-a făcut expertiza podului, a culeii podului, s-au făcut studiile geo și măsurătorile topo, firma care a câștigat contractul a analizat în detaliu situația și pe baza expertizei așteptăm ca în aproximativ 10 zile să definitiveze studiul de fezabilitate și restul documentației pentru acest tronson doi, de la podul CFR până la sensul giratoriu de la Făget, inclusiv subtraversarea podului de cale ferată. Soluția pe care o vom aplica cel mai probabil va fi de a construi o bandă de circulație și o zonă pietonală între culeea podului și piloni, astfel încât să obținem o lărgire suficientă a străzii pentru a fluidiza circulația. Nu credem că vor fi intervenții structurale la acest pod, avem toate avizele din partea SNCFR și au colaborat astfel încât să putem progresa cu acest proiect. Ambele tronsoane realizate vor fi deschise circulației în același timp, pentru a nu crea probleme în trafic”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.
 
Contractul de proiectare a fost încheiat în urmă cu aproximativ o lună, cu o firmă din Iași, care a câștigat licitația pentru suma de 131.500 de lei fără TVA. Documentația a inclus și expertiza tehnică a podului, studii topo, studii geo, precum și pregătirea documentației de avizare a lucrărilor și a celei pentru obținerea autorizației de construcție.
 
Viceprimarul a mai amintit că tot pentru descongestionarea traficului în zona Tractorul este în elaborare studiul de fezabilitate pentru construcția podului hobanat din zona Sălii Sporturilor, și se așteaptă semnarea contractului SF și pentru lărgirea străzuii Narciselor, care va crea o variantă mai scurtă pentru cei care fac naveta Brașov-Sânpetru. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 23 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7790   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3101   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6586   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4487   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2442   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2738   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4435   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.8700   Scădere
Anunturi MyTEX

Va demara Guvernul Orban şantierul autostrăzii Comarnic-Braşov?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter