myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Reguli noi pentru organizarea de evenimente și târguri în Piața Sfatului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Se schimbă regulile după care pot fi organizate evenimente în Piața Sfatului. În ședința Consiliului Local Brașov de vineri au fost aprobate modificările propuse, unele în concordanță cu recomandările Parlamentului European privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.

Imobiliare.ro

Așadar, orice solicitare de utilizare temporară a domeniului public din centrul istoric al orașului va trece în primul rând prin filtrul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism. 

În proiectul aprobat de consilierii legali brașoveni sunt prezentate noile regulie după cum urmează:

Organizarea şi desfăşurarea eventimentelor de tip „târg”, indiferent de produsele ce vor fi expuse şi comercializate, se va face exclusiv de serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism.

Se vor organiza maximum două evenimente pe lună.

Organizarea şi desfăşurarea altor evenimente socio - culturale (concerte, spectacole, activităţi sportive, etc) precum şi a evenimentelor organizate de agenţi economici, în vederea promovării şi comercializării produselor din producţia proprie se vor desfăşura numai după aprobarea acestora de către Consiliul Local.

În cazul în care solicitările de expunere şi comercializare de produse cu ocazia organizării evenimentelor de tip „târg” va fi mai mare decât cel al corturilor sau al tarabelor puse la dispoziţie de organizator, se va organiza licitaţie publică având ca preţ de pornire taxa de ocupare locuri publice, stabilită prin H.C.L.

Organizarea şi desfăşurarea evenimentelor de tip „târg”, cu produse handmade şi artizanale, se vor aviza numai pe aleea Parcul Titulescu, maxim un eveniment pe lună, obligatoriu pe tonete furnizate de R.L.P. Kronstadt, cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism.

Organizarea şi desfăşurarea de evenimente ce presupun prepararea şi comercializarea de produse alimentare de orice tip se vor aviza exclusiv în următoarele zone:  Lacul Noua, Pietrele lui Solomon, Aleea Tiberiu Brediceanu și fostul stadion Municipal – Bartolomeu (delimitat de Calea Făgărașului – capăt linie stație RAT – cale acces Club Sportiv Brașovia – str.Mică)  cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism.

Condiţiile ce vor fi stabilite pentru toate tipurile de evenimente ce se vor organiza în locaţiile menţionate mai sus, referitoare la durata evenimentului, amplasarea mobilierului urban, forma, dimensiunile şi culoarea acestuia, suprafaţa afectată, data începerii montării mobilierului şi data la care vor fi eliberate amplasamentele, inclusiv tipul de produse avizat a fi expus şi comercializat, vor constitui o anexă la abonamentul de ocupare a domeniului public, care va fi luată la cunoştinţă de organizator prin semnarea acesteia.

În cadrul evenimentelor tip târg, festivaluri, concerte, etc. se va utiliza veselă (farfurii, tacâmuri, pahare, etc.) din materiale biodegradabile și compostabile certificate conform EN/3432.

În cazul nerespectării condițiilor menționate, organizatorul evenimentului  nu va mai avea  posibilitatea de a mai organiza sau participa la alte evenimente ce se vor desfășura pe raza Municipiului Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


husqvarna
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 18 Oct 2019
Euro   Euro   EUR   4.7556   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2732   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5125   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3243   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2526   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4315   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   143.8000   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu felul în care se vrea modificarea zonei Star - Modarom?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter