myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Se fac foraje pentru proiectarea Sălii Polivalente

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ieri au început forajele pentru analiza solului în proiectul de construcție a Sălii Polivalente, derulat de Primăria Brașov cu casa de arhitectură Dico&Țigănaș. Lucrările se desfășoară pe parcursul a două zile și vizează furnizarea de date pentru studiul geo-tehnic și pentru amplasarea pompelor de căldură ce vor asigura sistemul de încălzire al viitoarei construcții.

Imobiliare.ro

Este încă o etapă în derularea proiectului de construcție a Sălii Polivalente Brașov, necesară pentru ca proiectanții să aleagă cea mai bună soluție pentru structură și pentru pompele de căldură, astfel încât să avem cât mai curând proiectul tehnic. Sper să finalizeze acest proiect până la sfârșitul acestui an, astfel încât anul viitor să demareze lucrările de construire ale Sălii Polivalente. Este un proiect care va aduce beneficii vieţii sportive şi culturale din oraşul nostru, economiei şi statutului de oraş turistic al Braşovului, iar aceste lucruri vor fi benefice pentru fiecare braşovean”, a declarat primarul George Scripcaru.

Forajul se realizează cu o instalație mobilă, care utilizează o freză cu coroană cu diamante industriale, capabilă să străpungă orice tip de rocă. Adâncimea la care se va ajunge la adâncimea de 120 de metri, pentru a-i ajuta pe specialiști să decidă adâncimea optimă pentru amplasarea pompelor de căldură. Ieri după-amiază, forajul ajunsese la adâncimea de aproape 70 de metri, din care primii 50 de metri sunt în principal compuși din balastru și nisip, după care este un strat de rocă.

Reamintim că în a doua jumătate a lunii aprilie, în urma licitației derulate de Primăria Brașov, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic în vederea construcției Complexului Multifuncţional - Sală Polivalentă Braşov, pe terenul fostului Stadion Municipal. Valoarea contractului a fost de 3.250.000 lei fără TVA, bani din bugetul local al municipiului Brașov, iar firma de proiectare are la dispoziție nouă luni pentru a livra documentația.

Pornind de la tema de proiectare, la sfârșitul lunii iulie, biroul de arhitectură a prezentat Consiliului Local Brașov conceptul Polivalentei, care înseamnă mai mult decât construcția unei clădiri multifuncționale pentru sport, cu 10.000 de locuri, înseamnă reamenajarea unei suprafețe mult mai mari, cu zone verzi, zone de promenadă, zone de recreere și de odihnă, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și role și facilități sportive puse la dispoziția publicului (terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liberetc). Privită dinspre Șoseaua Cristianului, polivalenta se va afla în spatele unui imens parc de aproape 150.000 mp, iar arhitectura a fost gândită în așa fel încât să se înscrie în peisaj, urmărind curbele de nivel ale Dealului Șprenghi și armonizând peisajul natural cu cel construit, sala fiind ea însăși gândită ca o completare a reliefului natural.

În încălzirea și ventilarea sălii, precum și pentru asigurarea unei părți din energia electrică, proiectanții au luat în calcul instalații fotovoltaice și sisteme cu recuperare de căldură, precum și alte soluții prietenoase cu mediul, care au ca scop reducerea pierderilor  energetice și un cost mai mic de exploatare, în condițiile unei eficiențe maxime. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza și optimiza permanent funcționarea instalațiilor.

Reamintim că Dico & Țigănaș este unul dintre cele mai importante birouri de arhitectură din România, cu un portofoliu de 344 de proiecte, care include facilități sportive, clădiri de birouri, clădiri industriale, spații comerciale, ansambluri rezidențiale sau locuințe unifamiliale. În domeniul sportiv, în portofoliul firmei se află Stadionul CFR, Cluj Arena și BT Arena din Cluj-Napoca, Stadionul Târgu Jiu, Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova (toate finalizate), Stadionul Național de Rugby din București(în construcție), și Polivalentele Brașov și Bistrița, ambele în faza de proiectare.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 25-09-2019 23:50
Este gata aeroportul de la Ghimbav? Este gata nodul intermodal de la Feldioara și zumzăie mașinile pe autostrada Brașov-Sibiu... . de s-au apucat aștia de stadioane și săli?
Gata, acum cumpărăm tichia?
Șoldoveanul analfabet mai vrea să dea un tun!? Cam cum a făcut cu patinoarul? La noi a fost de trei ori mai scump decât unul asemenea făcut de unguri la ei, pentru cei ce-au uitat. Bașca faptul că, la scurt timp, a început să și plouă în el.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Radacini Motors - Noul Opel Corsa

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 28 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7787   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3378   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6456   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4767   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2452   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2865   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4433   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.7200   Scădere
Anunturi MyTEX

Permite economia românească majorarea pensiilor cu 40%?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter