myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Fostul deputat Vasile Bran, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul „Motorina”, în care Sorin Blejnar a fost achitat. Ce a stabilit instanța în cazul celorlalți inculpați

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În timp ce fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost achitat de acuzații în dosarul „Motorina”, fostul deputat Vasile Bran a fost condamnat de Tribunalul Brașov, în același dosar, la 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, fiind găsit vinovat de sprijinirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală. 

Tot câte 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, au primit și foștii șefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Claudiu Monea şi Dorel Ciobanu.

Iată deciziile în cazul celorlalți inculpați:

I. Cecilian Morcov - 5 ani de închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală.

II. Kelemen Andrei - 5 ani de închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală.

III. Racz Peter Attila - 5 ani de închisoare cu executare.

IV. Pavel Dumitru Ghișe - 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 5 ani, pentru evaziune fiscală.

V. Dumitru Bratu - 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 5 ani, pentru evaziune fiscală. .

VI. Nicolaie Leonte - 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală.

VII. Ovidiu Ciocodeică - 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, pentru evaziune fiscală.

VIII. Ionuț Ciocodeică - 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, pentru evaziune fiscală.

IX. Achită inculpatul Răzvan Cătălin Ioana.

X. achită inculpata Mariana Bălănucă.

XI. achită inculpatul Sztufliak Peter.

XII. achită inculpatul Cucina Salvatore.

XIII. achită inculpatul Ion Negrei.

XIV. achită inculpatul Dan-Codin Buzan.

XV. achită inculpatul Adrian Nicoară.

Persoanele juridice din dosar, condamnate la amendă penală

Inculpatele persoane juridice - SC ANA OIL SRL Sibiu și - SC ARAL SRL Sibiu au fost condamnate la pedeapsa de câte 100.000 lei amendă penală fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Inculpata persoană juridică SC ROIVIO COM SRL Braşov a fost condamnată la pedeapsa de 50.000 de lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Fiecare dintre inculpatele persoane juridice - SC CAREXIMA SRL Braşov, având ca asociat unic şi administrator pe Cucina Salvatore – - SC RAFINERIA NAFTY JEDLICZE SRL având ca administrator pe Panti Istvan - SC PETRUCIRSVIC SRL Oradea, având ca asociat unic şi administrator pe Sztufliak Peter, a fost condamnată la pedeapsa de câte 300.000 lei amendă penală fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Despăgubirile civile de peste 24 de milioane de lei

Iată decizia instanței pe latură civilă:

„admite acţiunea civilă formulată de partea civilă DIRECŢIA REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE PENTRU AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ pentru STATUL ROMÂN şi obligă, în solidar, pe inculpaţii persoane fizice MORCOV CECILIAN, RACZ PETER ATTILA, KELEMEN ANDREI, MONEA CLAUDIU GHEORGHE şi CIOBANU DOREL şi inculpatele juridice SC CAREXIMA SRL, SC PETRUCRISVIC SRL, SC RAFINERIA NAFTY JEDLICE Potău Satu Mare, la plata către partea civilă a sumei de 24.568.600 lei, reprezentând despăgubiri civile, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi şi penalităţi) calculate conform legislaţiei fiscale, începând cu data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data executării integrale a plăţii. Obligă inculpaţii MORCOV CECILIAN, RACZ PETER ATTILA, KELEMEN ANDREI, SC CAREXIMA SRL şi SC PETRUCRISVIC SRL în solidar cu: - inculpaţii GHIŞE PAVEL DUMITRU şi persoana juridică inculpată SC ANA OIL SRL să plătească părţii civile suma de 1.900.729,13 lei cu titlu de despăguiri civile sumă ce se include în prejudiciul total de 24.568.600 lei. - inculpaţii BRATU DUMITRU şi persoana juridică inculpată SC ARAL SRL să plătească părţii civile suma de 1.715.577,43 lei cu titlu de despăguiri civile sumă ce se include în prejudiciul total de 24.568.600 lei. - inculpatul LEONTE NICOLAE să plătească părţii civile suma de 368.129,23 lei cu titlu de despăguiri civile sumă ce se include în prejudiciul total de 24.568.600 lei. - inculpaţii BRAN VASILE şi persoana juridică inculpată SC ROIVIO COM SRL să plătească părţii civile suma de 56.455,60 lei cu titlu de despăguiri civile sumă ce se include în prejudiciul total de 24.568.600 lei. - inculpaţii CIOCODEICĂ OVIDIU şi CIOCODEICĂ IONUŢ să plătească părţii civile suma de 494.916,52 despăguiri civile sumă ce se include în prejudiciul total de 24.568.600 lei, sume la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi şi penalităţi) calculate conform legislaţiei fiscale, începând cu data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data executării integrale a plăţii”.

În cauză au fost menținute măsurile asigurătorii. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Sorin Blejnar, achitat în dosarul „Motorina”

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Autonet Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 12 Dec 2018
Euro   Euro   EUR   4.6605   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1120   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.1580   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1368   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2375   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0743   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3829   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.0300   Creștere
RAT BV
Anunturi MyTEX

Credeți că România şi Bulgaria vor fi primite de această dată în zona Schengen?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter