myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. A scăzut semnificativ infracţionalitatea în şcoli şi în jurul acestora!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În perioada septembrie 2016 - ianuarie 2017, numărul faptelor antisociale asociate cu infracționalitatea (lovire sau alte violenţe, furt, ameninţare, distrugere, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase) sesizate în incinta sau în zona unităţilor şcolare a fost în scădere cu 21,2 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aşa arată sinteza tematică prezentată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov. 

Imobiliare.ro

Se poate spune că acest fapt constatat se datorează şi activităţilor de prevenire a poliţiştilor braşoveni din diverse structuri, uneori împreună cu jandarmii, în baza „Planului Teritorial Comun de Actiune Cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, intocmit la nivelul judetului Brasov pentru anul scolar 2016-2017, inregistrat cu numarul 82.985 din 01.09.2016”.

În sinteza IJP BRaşov se arată că, dintre faptele comise în incinta şcolii, 50% au fost comise în şcoli generale, 46% au fost comise în licee, colegii sau şcoli profesionale şi 4% au fost comise în alte instituţii de învăţământ preuniversitar. Toate faptele au fost comise în mediul urban, cu preponderenţă în sala de clasă si pe coridorul şcolii, de cele mai multe ori în timpul programului şcolar, mai cu seamă în pauzele dintre ore.

Aşadar, au fost organizate, la cele 441 de unităţi de învăţământ preuniversitare, acţiuni şi controale pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, pe linia prevenirii absenteismului şcolar, la regimul produselor comercializate în zona şcolilor, precum şi actiuni pe linia respectarii regimului circulaţiei rutiere.

Misiunile de patrulare în zona şcolilor, la care au participat în medie pe lună 112 poliţişti, 19 jandarmi şi opt poliţişti locali, au fost identificaţi şi verificaţi mai mulţi elevi „problemă”, majoritatea ca urmare a numărului mare de absenţe înregistrate, dar şi din cauza abandonului şcolar.

Cu ocazia activităţilor organizate au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, au fost aplanate 14 stări conflictuale și au fost conduse la sediile Poliţiei opt persoane.

„Siguranța în mediul școlar reprezintă una dintre cele mai importante priorități ale IJP Brașov și că vom acționa în continuare pentru diminuarea infracţionalității și reducerea factorilor de risc criminogen în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ”, se arată în sinteza Poliţiei Braşov.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Loading...

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Radiatoare Auto si Industriale Brasov

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 25 Apr 2018
Euro   Euro   EUR   4.6474   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.8065   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3147   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   3.8777   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2308   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   2.9606   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3762   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   148.5600   Scădere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu Proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter