myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Lucrare scoasă la licitaţie a cincea oră! Nici un constructor nu vrea să facă modernizarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Consiliul Județean Brașov desfășoară în prezent, pentru a cincea oară, procedurile de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție aferente obiectivului de investiții „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”.

Recrutare Autoliv Brasov

Valoarea estimată a contractului este de 8.566.935,41 lei fără TVA, din care pentru proiectare este prevăzută suma de 174.800,23 lei fără TVA, iar pentru execuția lucrărilor, care include organizare de șantier, construcții, instalații, dotări și montaj, a fost estimată suma de 8.392.135,18 lei fără TVA. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 25 martie 2019, ora 15.00.

Proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, elaborat de Consiliul Județean Brașov în anul 2017, a fost aprobat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, iar contractul de finanțare a fost semnat în martie 2018.

Până în prezent, CJ Brașov a derulat pentru acest proiect nu mai puțin de patru proceduri de achiziție. Astfel, anunțul de participare a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice pe 14 august 2018, 13 septembrie 2018 și 4 octombrie 2018, însă nicio firmă nu s-a arătat interesată să realizeze lucrările reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru. Pe 26 noiembrie 2018 s-a consumat o altă tentativă de a atribui contractul, însă documentația a fost respinsă de Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice.

La începutul acestui an, plenul CJ Brașov a decis suplimentarea bugetului proiectului, actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici, iar achiziția lucrărilor de proiectare și execuție a fost relansată pe 25 februarie 2019.

„Din păcate, proiectul este întârziat de faptul că din august 2018 ne străduim să finalizăm această achiziție și să avem un constructor care să facă lucrările de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire C1 din cadrul incintei Unității de la Sânpetru. Toate lucrările vor avea la bază recomandările și soluțiile tehnice stabilite prin expertiza tehnică de rezistență și auditul energetic. Ele vor fi realizate în etape, astfel încât activitatea personalului și viața pacienților să fie afectate cât mai puțin”, a declarat Daniel Gligoraș, administratorul public al județului Brașov.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, susține că „județul Brașov trebuie să se dezvolte cu resursele financiare nerambursabile obținute prin accesarea fondurilor europene. Sperăm ca de această dată să desemnăm un câștigător și să începem lucrările. Implementarea acestui proiect va conduce la scăderea cheltuielilor legate de încălzire, concomitent cu creșterea confortului termic în instituție, ceea ce înseamnă implicit alinierea la standardele europene în asigurarea calității serviciilor de tip medico-social”.

În cadrul Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt internați în prezent aproximativ 80 de pacienți, majoritatea cazuri sociale, persoane diagnosticate cu boli pulmonare și pneumologice.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Ma, 20 Aug 2019
Euro   Euro   EUR   4.7305   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2682   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.1654   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3593   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2029   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4186   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.5700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va continua colaborarea guvernamentală PSD-ALDE?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter