myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Zilele stomatologiei braşovene, în desfăşurare la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Asociaţia Medicilor Dentişti (AMD) Braşov desfăşoară, timp de două zile, Simpozionul Internaţional de Stomatologie, la „Zilele stomatologiei brașovene”, eveniment organizat sub egida UNAS (Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologilor). Evenimentul este găzduit, astăzi şi mâine, la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.

Imobiliare.ro

La deschiderea care a avut loc în această dimineaţă a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, alături de reprezentanţi din conducerea UNAS, prof. Rodica Luca şi dr. Alexandru Brezoescu. 

Astfel, participanţii asistă la lucrările susţinute de lectori sosiţi din ţară şi de peste hotare, cu teme dintre cele mai interesante, precum „Medicina alopată şi medicina alternativă în tratamentul afecţiunilor aparatului dento maxilar, anihilarea durerii și reabilitarea zâmbetului, managementul patologiei molarului de 6 ani aflat în perioada de creștere”, fiind puse în discuţie şi „Tehnici protetice clasice și computer ghidate, electromiografia dentară, prevenirea și depistarea precoce a melanoamelor și tratamentul pacienților cu spectru autist cu ajutorul dispozitivului Mente Autism”. 

„Zilele stomatologiei braşovene este un eveniment aflat la cea de-a XI-a ediţie, cu participare internaţională, cu tema Stomatologia - de la durere la zâmbet. Şi toţi ne dorim zâmbete, rezolvate prin terapii clasice şi computer ghidate. De altfel, încercăm să menţinem ritmul impus acestui eveniment, de a veni în fiecare an cu ceva nou şi interesant în domeniu. Când vorbim de terapii computer ghidate şi de lucruri deosebit de speciale şi spectaculoase, aş putea să vorbesc despre lectorii care sunt invitaţi din Italia şi care aduc în atenţia noastră o serie de aparate care ar putea să ne ajute pe noi, ca şi specialişti, dar în mod special persoanele cu disfuncţii de atenţie şi vorbesc aici despre copii cu deficienţe din spectrul autist. Invitaţii noştri ne vor aduce, de asemenea în atenţie un aparat care înregistrează culoarea, forma şi chiar structura dinţilor, indiferent de mediul ambiant, şi le transmit în laboratorul de tehnică dentară, ca să putem avea dinţi cât mai apropiaţi de realitate. Un alt aparat care va fi adus în atenţia participanţilor tot de invitaţii din Italia, este un fel de fotografie a muşcăturii şi este vorba despre nişte senzori care se montează foarte uşor pe faţă şi înregistrează muşcătura şi, dacă ocluzia este corectă, atunci vom şti să facem şi prevenţie şi tratament şi este foarte important să facem lucrurile acestea ştiinţific”, a declarat preşedintele AMD Braşov, dr. Mihaela Albu. 

Medicul braşovean a spus că o altă tehnologie novatoare, care va fi prezentată în cadrul simpozionului vine din Germania.

„Americanii au făcut studii în ultimii 20 de ani şi au demonstrat că responsabil cu toată patologia cavităţii bucale este placa bacteriană. Din păcate, nu ştim să ne ferim de aceasta, să o îndepărtăm corect. Alături de noi este şi o firmă care reprezintă un producător foarte mare din Germania şi care va aduce în atenţia noastră un dispozitiv care curăţă placa bacteriană, inclusiv spaţiul dintre dinte şi gingie, până la 10-12 mm. Aceste dispozitive cu ultrasunete sunt deosebit de novatoare şi cei din Germania spun că, dacă am folosi acest dispozitiv nu am mai avea nici carii, nici boli paradontale”, a explicat dr. Albu.
 
Cabinetele de medicină dentară din Braşov sunt dotate la cele mai înalt nivel şi, dacă pacienţii ar avea resurse să acceseze aceste tratamente inovative, cu toţii am putea trăi până la 120 de ani cu dinţi în gură, a afirmat dr. Albu. 
 
„Ne dorim ca Braşovul să fie nu doar un pol turistic, ci şi unul medical puternic şi sunt foarte fericită că, alături de medicina generală, care evoluează atât în privat, cât şi cea de stat, şi stomatologia este tot acolo. Policlinicile, care au fost de stat, cabinetele, acum sunt private şi sunt dotate la cele mai înalt nivel, iar în calitate de preşedinte al comisiei de avizări, avizez cabinetele din judeţ, este uluitor felul în care stomatologia se schimbă, evoluează, am putea spune că mergem spre vârfuri. Dacă pacienţii ar avea şi resursele financiare să poată accesa aceste tehnici înalte - ca de exemplu endodonţia - tratamentul canalelor - atunci toţi am putea să ajungem la 120 de ani cu dinţii în gură”, a afirmat preşedintele AMD Braşov.
 
Dr. Marco Gradi, care are o clinică dentară la Roma şi care, în ultimii ani, s-a ocupat şi de pacienţi copii cu deficienţe din spectrul autist a vorbit despre beneficiile aparatului Mente Autist: „Copilul autist trebuie dus tot timpul în aceeaşi încăpere, să vadă aceiaşi medici şi aceleaşi instrumente. Aparatul foloseşte undele delta şi ajută copilul autist să fie calm, liniştit, se face cu el tratament în fiecare zi, timp de 40 de minute şi, astfel, toate tratamentele se pot face mult mai calm”. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


husqvarna
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 16 Oct 2019
Euro   Euro   EUR   4.7537   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3082   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4855   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3166   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2464   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2601   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4305   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.7600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că platforma „Monitorul preţurilor la alimente” va genera scăderi de preţuri?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter