myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Ultima strigare pentru firmele care vor să-şi şcolească viitorii angajaţi

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Agenții economici și alte instituții/organizații, interesate în calitate de potențiali angajatori, au posibilitatea de a-și exprima solicitările pentru planul de școlarizare în învățământul profesional și de a se implica efectiv în pregătirea practică a elevilor, pentru ca, la finalul şcolarizării acestora, să beneficieze de șansa de a recruta şi angaja cei mai buni absolvenţi.
În conformitate cu prevederile din metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare și în baza unei proceduri adoptate la nivel național, operatorii economici sunt invitaţi să transmită Inspectoratului Școlar Județean Brașov calificările și numărul de elevi de care sunt interesați pentru fundamentarea planului de școlarizare la învățământul profesional de stat, precum și disponibilitatea de a se implica în organizarea stagiilor de pregătire practică a elevilor. Formularul care trebuie completat în acest scop, este disponibil, împreună cu alte materiale relevante, pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, isjbrasov.ro.
Pentru a fi luate în considerare la întocmirea proiectului planului de școlarizare 2017-2018, solicitările adresate prin completarea și transmiterea acestui formular, trebuie să ajungă la IŞJ Brașov până, cel târziu, astăzi, 28 decembrie.
În conformitate cu Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de stat, aprobată prin ordin al Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice (OMENCS nr. 5033/29.08.2016), se pot organiza clase de școală profesională numai în unităţile de învăţământ care anexează la propunerea privind planul de şcolarizare, contracte-cadru încheiate cu operatori economici, prin care se stabilesc condițiile colaborării, în primul rând pentru componenta de pregătire practică a elevilor.

Imobiliare.ro

„În cadrul acestui parteneriat, deosebit de importantă este implicarea efectivă a agenţilor economici alături de unitatea școlară, în ceea ce privește selecţia elevilor la admiterea în învăţământul profesional, pregătirea practică a elevilor, elaborarea curriculei pentru stagiile de practică, evaluarea curentă şi finală a elevilor, în cadrul examenului de certificare a calificării profesionale”, a declarat inspector şcolar general, prof. Ariana Oana Bucur.

 

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra

Curs BNR

Lun, 22 Ian 2018
Euro   Euro   EUR   4.6656   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.8059   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2916   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   3.9621   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2254   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0525   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3855   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   150.7800   Creștere
Facebook MyTex.Ro

Sunteţi de acord cu faptul că elevilor le este interzis cu telefoanele mobile în timpul orelor?

Cele mai citite

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter