myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. „Meşotă” a luat „spuma” şi la admiterea în clasa a IX-a

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aşa cum v-am informat AICI, Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice  astăzi rezultatele repartizării computerizate în licee a absolvenţilor claselor a VIII-a. Candidaţii au primit un loc în baza mediei de admitere - media aritmetică între media de la Evaluarea Națională (80% din acest an) și media celor patru ani de gimnaziu (20%), dar şi a opţiunilor înscrise de ei în fişă.

Pe listele din județul Brașov se regăsesc, în ordine alfabetică, dar şi în ordinea mediilor, 2.742 absolvenţi de gimnaziu, braşovenii având medii între 10 şi 2.55. 122 candidaţi sunt din alte judeţe, cu medii între 9.88 și 3.53. Anul acesta, şapte candidați au rămas nerepartizați, toţi fiind brașoveni, cu medii de 7.73 și 5.31, pentru că nu şi-au completat suficiente opţiuni, în raport cu poziţia pe care o ocupă în ierarhie. Aceștia trebuie să participe la cea de-a doua etapă de admitere, care va fi organizată numai pentru locurile rămase libere în prima sesiune - circa 370 la Braşov, înscrierile începând din 24 iulie.

Surprize de toate felurile

Imobiliare.ro

Primii admişi, cei şase cu media 10, sunt la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, la CN Dr. Ioan Meşotă şi la CN „Radu Negru”, iar ultimul intrat are 2.55, fiind admis la Liceul „Şt. O. Iosif” din Rupea. De altfel, liceele de top din Braşov şi-au confirmat rangul, iar CN „Meşotă” a luat „spuma”, aici fiind admişi doar cei cu medii mult peste 9.00. Cele mai mari medii la Braşov au fost la profilurile Ştiinţele Naturii şi Matematică-Informatică. La Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, ultima medie la Ştiinţele Naturii a fost 9.68, la Matematică-Informatică a fost 9.57, iar la Filologie, ultima medie a fost 9.26. La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, ultima medie la Ştiinţele Naturii a fost de 9.61, la Matematică-Informatică - 9.53, iar la Filologie 9.37. De altfel, cele două colegii centenare rivale îşi împart primele opt locuri - cinci „Meşotă” şi trei „Şaguna”. Totuşi, ultimul elev admis la „Şaguna”, Ştiinţele Naturii - bilingv franceză, are 8.71. Urmează Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, cu ultima medie 9.25. Note mari au fost şi la Colegiul Naţional „Unirea” unde la Matematică-Informatică ultima medie a fost 9.11, la Ştiinţele Naturii 9.09, iar la filologie 8,82. La
Liceul Teoretic „Johannes Honterus” Brașov s-a tras linie la 8.94. Tot cu medii destul de mari s-a intrat şi la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa”, unde la Matematică-Informatică s-a tras linie la 8.99, iar la Ştiinţele Naturii la 8.80. La Liceul „Andrei Mureşianu”, la Matematică-Informatică, ultima medie a fost 8.80, iar la Ştiinţele Naturii - 8.75. De asemenea, la Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”, la Matematică-Informatică s-a tras linie la 8.75.
La Colegiul „Nicolae Titulescu” s-a intrat doar cu medii peste 8: la Matematică-Informatică - 8.43, la Ştiinţe ale Naturii - 8.21, la Ştiinţe Sociale - 8.15 şi la Filologie, 8.02.

600 nu s-au mai înscris la liceu

Au fost şi unităţi liceale în municipiul Braşov unde s-a intrat cu medii sub 5.00: Colegiul Tehnic de Transporturi, Liceul Tehnologic Silvic, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Mircea Cristea sau Colegiul Tehnic Remus Răduleţ. În judeţ, medii mari au fost doar la Colegiul „Radu Negru” din Făgăraş, unde ultima medie a fost de 8.59. La Colegiul Naţional „Doamna Stanca” din Făgăraş, care rivaliza în urmă cu ceva ani şi cu cele din Braşov, s-a intrat cu 6.37 - la
Matematică-Informatică în limba germană şi cu 5.49, la Filologie în limba română. În rest, la toate liceele din judeţ s-a intrat şi cu medii cuprinse între 2.55 şi 4.00.
De altfel, 110 dintre candidaţii repartizaţi au intrat la liceu cu medii sub 5.00. De remarcat însă că au fost 3.470 de absolvenţi care au susţinut Evaluarea Naţională şi care se regăseau în ierarhia judeţeană. Asta înseamnă că 600 de adolescenţi au renunţat să continue studiile sau, în cel mai fericit caz, s-au îndreptat spre învăţământul profesional.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Andreea S.
0 #1 Andreea S. 13-07-2017 00:01
Articol scris de fost mesotist frustrat. Cea mai amuzanta parte in aceasta "rivalitate" intre Mesota si Saguna e ca doar Mesota e in competitie cu Saguna, nu si invers. Saguna nici macar nu isi bate capul...cand nu ai cu ce concura si stii deja ca esti in top 5 licee din tara, la ce sa te chinui cu ce e sub tine?
Citat | Raportează către un administrator
Maria Banu
0 #2 Maria Banu 23-08-2017 00:27
Andreea, nu este chiar asa!
Sa ghicesc. Comentariul a fost scris de o fosta sagunista sau chiar de o actuala sagunista?:)
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Laboratoarele Sfanta Maria

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 16 Ian 2019
Euro   Euro   EUR   4.6830   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1063   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2808   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2390   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0946   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3944   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.2600   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se vor realiza planurile pe acest an privind Spitalul de Copii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter