myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. „Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii!”

A răsunat astăzi din peste 100 de piepturi de studenţi militari

  • Apreciez !Nu-mi place !0

A răsunat astăzi din peste 100 de piepturi de studenţi militari

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov a avut loc astăzi festivitatea de depunere a Jurământului militar de către studenţii anului I.

După ce preotul militar al academiei, Constantin Ciobanu, a rostit rugăciunea de sacralizare, vizibil emoționați, cu mâna pe armă și privirile ațintite pe drapelul național, studenții militari au jurat credință patriei, în fața lui Dumnezeu și a oamenilor: „Jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, au rostit cu emoţie noii ostași, fiecare strigându-și pe rând numele.

La fel, poate mai emoționați, au fost părinții și prietenii „bobocilor” intrați în acest an pe băncile instituției de învățământ superior. Cei 103 se anunţă deja a fi o promoţie strălucită, a subliniat generalul de flotilă aeriană, prof.univ.dr. Vasile Bucinschi (video 1), comandant şi rector al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov. Cei doi tineri admişi primii anul acesta, Mădălina Lorena Donisan (video 2) şi Bogdan Ileşoi (video 3), au intrat cu aceeaşi medie - 9,97. Ei au fost colegi de clasă şi la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. „Mi-am împlinit un vis, prima parte, acela de a fi admis la Academia Forţelor Aeriene «Henri Coandă». Mi-am dorit enorm acest lucru. La aviaţie nenaviganţi pot să aleg să mă specializez în multe, dar o să aleg controlul traficului, o să fac hărţi şi planuri de zbor pentru colegii mei, piloţii militari”. a spus Bogdan Ileşoi. 

La eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Statului Major General al Forțelor Aeriene, ai instituțiilor de stat deconcentrate din Brașov, cadre didactice universitare din Brașov și din țară. „Părinţii voştri sunt mândri de voi deja, a venit momentul să faceţi şi patria mândră de voi”, le-a spus prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă.

Solemnitatea s-a încheiat cu intonarea imnului național și cu defilarea studenților și profesorilor academiei. Sărbătoarea a fost completată de o demonstrație de mânuire a armamentului („drill”) - video 5 şi de una de arte marțiale.

Familiile și prietenii „bobocilor” au avut apoi ocazia să viziteze spațiile de învățământ, baza logistico-didactică a instituției, precum și o expoziție de tehnică militară și armament, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, ce a acompaniat depunerea jurământului, după cum a declarat col. Bogdan Chioseaua (video 4), ofiţer de relaţii publice al Academiei.

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Defi Group Angajeaza

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra

Curs BNR

Lun, 22 Ian 2018
Euro   Euro   EUR   4.6656   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.8059   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2916   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   3.9621   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2254   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0525   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3855   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   150.7800   Creștere
Facebook MyTex.Ro

Credeţi că UDMR va vota pentru investirea Guvernului Dăncilă?

Cele mai citite

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter