myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Un BRAŞOVEAN în Consiliul de Etică şi Management Universitar

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare aferent acestui organism consultativ al Ministerului Educației.
Potrivit comunicatului ministerului, misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România. În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și eficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.
„Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de trei luni de la data înregistrării acestora”, se arată în comunicatul ministerului.

Imobiliare.ro

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor - prof. univ. dr. Bogdan Ovidiu Popescu (UMF „Carol Davila” Bucureşti), prof. univ. dr. Tudor Prisecaru (Universitatea Politehnică Bucureşti) şi prof. univ. dr. Emil Stoica (Universitatea „Transilvania”, Braşov) - foto, stânga; Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice - prof. univ. dr. Doru Pamfil (USAMV Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Marian Popescu (Universitatea Bucureşti) şi prof. univ. dr Carmen Tamara Ungureanu (Universitatea „A. I. Cuza”, Iaşi), Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior - prof. univ. dr. Ioan Ianos (Universitatea Bucureşti); Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior - prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu (USAMV Bucureşti), Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice - prof. univ. dr. Gabriela Cîrjă (UT „Gheorghe Asachi”, Iaşi), iar din partea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, prof. univ. dr. Mircea Bob (Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca). Federaţiile naţionale studenţeşti au şi ele un reprezentant în Consiliul de Etică şi Management Universitar, în persoana lui Vlad Dan Chereches, de la Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).
Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani indiferent de eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general.

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


In Autoliv toamna vine cu noi beneficii!

Curs BNR

Vi, 20 Oct 2017
Euro   Euro   EUR   4.5975   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.8945   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.1203   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   3.9646   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2242   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1140   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3507   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   149.2200   Creștere
DefiGroup Angajeaza

Se va renunța, până la urmă, la taxa de solidaritate de 2%?

Cele mai citite

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter