myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Cum atrage Universitatea Transilvania studenți de elită: laptop și casă-masă gratuite plus burse de mobilitate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Universitatea „Transilvania” - cea mai mare universitate din Regiunea Centru, cum îi place rectorului Ioan Vasile Abrudan să sublinieze - continuă și în acest an programele prin care îi va susţine pe absolvenții de liceu cu rezultate excepţionale, dar şi pe cei merituoși, însă cu situaţii financiare modeste.

Recrutare Autoliv Brasov

Astfel, candidații admiși la programele de licență care au fost șefi de promoție la liceul absolvit, membri ai loturilor olimpice ale României și care au participat la competiții internaționale, dar și cei care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat  vor primi și anul acesta un laptop, cazare și o masă gratuită la cantină pe tot parcursul anului universitar.
Candidații la studiile universitare de licență, care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de către Ministerul de resort, beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locurile finanțate de la buget, pentru un program de licență.

De șapte ori mai mulți performeri atrași

„Universitatea Transilvania are de patru ani un program prin care stimulează excelenţa şi performanţa. Toţi şefii de promoţie din licee, din toată ţara, care aleg o facultate la Universitatea noastră, vor primi un laptop. Dacă vor avea nevoie de cazare şi o masă pe zi, le vor primi gratuit, timp de un an. Masă gratuită la cantină primesc și cei din Brașov, cazare e pentru cei din afară. De asemenea, de aceste beneficii au parte şi absolvenţii care au media 10 la Bac, dar şi olimpicii care au făcut parte din lotul olimpic al României şi au reprezentat ţara în competiţii internaţionale, indiferent de rezultatul obţinut. De cazare şi masă gratuită vor beneficia timp de un an de zile în mod sigur. Apoi, dacă îşi vor menţine rezultatele excepţionale, medie anuală peste 9, vor fi parte a acestui program în continuare. Încercăm să atragem studenţi tot mai buni şi să le oferim toate condiţiile pentru a face performanţă, inclusiv şi o serie de facilităţi în ce priveşte studiul, cercetarea în Institutul de Cercetare-Dezvoltare şi de mobilitate internaţională prin diverse programe puse la dispoziţie, atât în cadrul Erasmus +, dar şi alte programe finanţate din fonduri proprii”, a spus prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan (video 1).
Rectorul a subliniat că programul și-a dovedit eficiența, de la șase studenți atrași în 2015 cu aceste facilități, la 41 de tineri, din 13 județe și din Italia (din părinți ronâni, stabiliți acolo), în anul universitar proaspăt încheiat.

La masterat vine al doilea laptop

La conferința de presă dedicată acestui subiect au fost prezenți și trei dintre beneficiarii programului: Cristina Păcurar (video 2), Vlad Vrabie (video 3), foști meșotiști, și Ella Vîlsan (video 4), absolventă a Colegiului Național Economic „Andrei Bârseanu”. Toți au spus că aceste facilități, la care s-au adăugat bursele de mobilitate și excursiile la universități din străinătate i-au motivat să aleagă Universitatea Transilvania și să continue să facă performanță. De altfel, Cristina Păcurar, care a fost șefă de promoție și la încheierea ciclului de licență, este acum masterand, primind un alt laptop la începerea studiilor de master. Pe lângă avantajele evidente, ei au simțit că astfel le sunt recunoscute meritele, le este recompensat efortul.
De asemenea, cel mai bun doctorand primeşte o bursă din partea Universităţii de 2.000 de lei, pe lângă bursa de 1.550 de lei, oferită de stat.

Sprijin și pentru cei merituoși, dar cu dificultăți financiare

Universitatea Transilvania sprijină şi absolvenţii buni de liceu care aleg Braşovul şi care au dificultăţi financiare. Astfel, elevii absolvenți ai claselor a XII-a, care îndeplinesc cumulativ condițiile: media notelor din clasele IX-XII este mai mare sau egală cu nota 8, iar venitul pe membru de familie din luna mai 2019 este mai mic sau egal cu 2.080 lei brut vor primi pe durata anului I de studiu cazare gratuită în căminele studențești, masă gratuită la cantina universității pe durata anului universitar (voucher zilnic de masă) și un voucher pentru rechizite cu valoarea de 400 lei. În total, 54 de candidați admiși la Universitatea Transilvania din Brașov în sesiunea de admitere iulie 2019 pot beneficia de acest program. Beneficiarii vor fi stabiliți în funcție de media de admitere și vor fi maximum trei candidați admiși pentru fiecare facultate.

 

Absolvenții claselor a XII-a de liceu sunt aşteptați să se înscrie pentru admiterea  la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Braşov, în perioada 15 - 20 iulie 2019.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 06 Dec 2019
Euro   Euro   EUR   4.7785   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3069   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6554   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3582   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2465   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2680   Stagnare
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4432   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.6100   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord ca din banii braşovenilor să fie plătite greşelile conducerii clubului Corona?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter