myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. Centrul Educaţional „Schubz” din Râşnov îi ajută pe copii să înveţe experimentând

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La Râşnov a fost inaugurat ieri Centrul Educaţional „Schubz”, care va pune la dispoziţia elevilor şi a profesorilor din judeţ module pe diferite domenii, axate pe educația experimentală, după sistem german. Printre partenerii proiectului se află Primăria Râşnov şi Şcoala Peter Thal din localitate, dar şi Universitatea Transilvania. Proiectul a fost prezentat astăzi într-o conferinţă de presă pentru care gazdă a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, în mandatul căruia, ca primar al oraşului Râşnov, a început, acum un an şi jumătate, crearea centrului şi care i-a felicitat pe iniţiatori. La rândul său, viceprimarul Liviu Butnariu (care îndeplinește atribuțiile de primar) - video 1 a afirmat: „Deschiderea Centrului Educaţional „Shubz” România la Râșnov este o mândrie pentru noi, ca administraţie locală. În acelaşi timp, este o binevenită şi necesară completare a ceea ce ne propunem prin strategia noastră de dezvoltare, în care educaţia ocupă un loc prioritar. Ne dorim ca, la Râșnov, educația să fie de cel mai înalt nivel, prin metode inovatoare şi experimentale. De asemenea, mizăm pe cunoaşterea, protejarea şi punerea în valoare a mediului natural, care constituie un puternic atu al Râşnovului. Împărtăşim aceleaşi valori şi principii cu cei de la Centrul Schubz, de aceea ne bucurăm să-i avem alături”.

Imobiliare.ro

Metode interactive de educaţie

„După un proiect german, Schubz aduce în România metode educaţionale interactive dezvoltate şi testate deja în Germania încă din 1989, ca şi în alte părţi, în care contactul cu natura este o parte esenţială a educaţiei pentru toate vârstele”, a declarat Mihai Dragomir (video 2), de la Centrul Schubz din Râşnov, precizând că, iniţial, pentru acest centru-pilot din România, fusese aleasă Sighişoara, dar la Râşnov iniţiatorii, Guvernul Germaniei şi Agenţia Federală de Mediu, au găsit deschidere şi sprijin din partea autorităţilor locale. „Cel puţin pentru un an şi jumătate, cât partenerii germani de la Agenţia Federală de Mediu vor asigura finanţare, accesul la aceste metode educaţionale interactive va fi unul gratuit”, a mai spus Dragomir.
Centrul, aflat deja la dispoziţia şcolilor din întreg judeţul, oferă, pe de o parte, kit-uri educaţionale care pot fi folosite de profesori şi elevi în timpul orelor, iar pe de altă parte, module de educaţie, în afara orelor, la care elevii pot participa în vacanţe sau în week-end, de exemplu. Modul de învăţare oferit de Centrul Schubz este unul bazat pe exploatarea şi sinteza simţurilor, pe laboratoare experimentale pentru înţelegerea proceselor naturale şi a celor economice, observaţii dirijate pe teren în cadrul potecilor tactice, lecţii deschise desfăşurate în natură sau folosirea grădinilor ca material didactic. De asemenea, Centrul oferă şi stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul educaţiei pentru mediu.

Sâmbătă este Ziua Porţilor Deschise

Pentru cei curioşi să afle modul în care lucrează Centrul Schubz, pe 21 octombrie va avea loc simpozionul „Educaţie pentru dezvoltare durabilă”, în corpul K al Universităţii „Transilvania”, pe strada Nicolae Bălcescu. Simpozionul este organizat de Centrul Schubz Râşnov, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la Universitatea „Transilvania”. Pe 22 octombrie, între orele 11.00 şi 16.00, este Ziua Porţilor Deschise la Centrul educaţional Schubz, de pe strada I.L Caragiale din Râşnov. În această zi, vor fi organizate programe interactive de educaţie dezvoltate de centru, respectiv Pădure, Energie, Apă, Păsări, Pâine Tradiţională şi Plante Aromatice.
Schubz Râşnov este o iniţiativă a Centrului Schubz Lüneburg din Germania şi a Asociaţiei Mioritics din România, finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt.
Echipa Centrului este alcătuită din experţi în domeniul educaţiei ecologice, ştiinţelor naturii şi al managementului de proiect, motivaţi să lucreze cu copiii şi tinerii pentru a sprijini o schimbare de atitudine şi comportament în societate. Partenerii care susţin şi contribuie la dezvoltarea Centrului sunt: Universitatea Leuphana Luneburg (Germania), Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, Universitatea Transilvania Braşov, Primăria Oraşului Râşnov, Şcoala Peter Thal, Fundaţia Propark, Asociaţia de Ecoturism din România, Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, WWF România.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Delaco DeSenviș
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Iun 2018
Euro   Euro   EUR   4.6686   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0026   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3249   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.0461   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2391   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0154   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3871   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.2000   Creștere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Anunturi MyTEX

Este bine că s-a renunţat la contractul cu Banca Mondială pentru realizarea Autostrăzii Braşov-Comarnic?

Esti in cautare de personal?

Cele mai citite

Cele mai comentate

30 zile

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter