myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. 4.545 de copii înscrişi pe 5.200 de locuri în clasa pregătitoare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Înscrierea în clasa pregătitoare - prima etapă s-a încheiat cu 4.545 de cereri înregistrate în şcolile din judeţ. Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov a programat însă aproximativ 5.200 de locuri pentru copiii care vor intra în învăţământul primar în septembrie 2017, pe baza rencesământului şcolar. Cele mai multe solicitări pentru înscrierea în clasa pregătitoare au fost la şcolile din municipiul Braşov. Când s-a tras linie, cele mai multe cereri în plus faţă de numărul planificat s-au înregistrat la Şcoala 11, cu 78 mai multe, Şcoala 19 - 60 de cereri în plus, Şcoala 30 din Tractorul, cu 52 mai multe, Şcoala 6, cu 49, Şcoala 1, cu 21, Şcoala 25 şi Liceul „Andrei Mureşanu”, cu câte 16 de cereri peste estimare. Şi şcolile cu clase cu predare în limba germană sunt la mare căutare: la Şcoala 12 sunt înregistrate circa 49 de cereri în plus faţă de planul propus de şcolarizare, iar la Liceul „Johannes Honterus”, 35 de cereri în plus. La polul opus se află unităţi de învăţământ care nu au avut suficiente înscrieri din circumscripţie faţă de cifra de şcolarizare prognozată. În schimb, unele dintre acestea au cereri din afara circumscripţiei. Şcoala 5, care era altădată „vedeta”, are 21 de locuri neocupate, dar 30 de solicitări din afară. Şcoala 2, din Astra, are 23 locuri neocupate, pentru care, însă, sunt 56 de solicitări. Şcoala 13, din Tractorul, are 49 de locuri libere şi 15 cereri. Şcoala 9, din Noua, are cu 29 de elevi mai puţini în clasa pregătitoare decât era estimarea, dar are cinci cereri în aşteptare.

Recrutare Autoliv Brasov

De altfel, vineri, deja, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov au făcut „ajustări” la 28 de unităţi de învăţământ, pentru a nu mai apărea goluri la unele şi supraaglomerare la altele. „Aglomerarea este în urban, în Braşov, în mod deosebit, şi în urbanul mic, în localităţile limitrofe Braşovului. Problema este legată de suplimentarea numărului de locuri, respectiv a numărului de clase pe anumite unităţi şcolare şi, în egală măsură, radierea de locuri şi clase din unităţi şcolare unde nu se va realiza planul. Practic, cifra de şcolarizare pe judeţ la clasa pregătitoare va rămâne aceeaşi”, a explicat Ariana Bucur, inspector şcolar general al IŞJ Braşov.

Cadrele didactice se vor duce după copii

IŞJ ia în calcul detaşarea în interesul învăţământului a mai multor dascăli de la şcolile unde nu s-a realizat cifra de şcolarizare, pentru a asigura profesori la toate clasele nou înfiinţate, dacă situaţia o va impune. De asemenea, în şcolile foarte căutate, orele s-ar putea face în două schimburi (la clasele gimnaziale). „În condiţiile în care unităţile şcolare nu au cum să aibă peste vară spaţii în plus faţă de cele pe care le deţin la acest moment, înseamnă că vor fi unităţi în care programul de şcoală se va desfăşura probabil în două schimburi şi am solicitat conducerilor unităţilor şcolare să anunţe părinţii copiilor din învăţământul gimnazial”, a mai spus Ariana Bucur.
Listele cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor libere, dar şi listele cu copii neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în 22 şi 23 martie, la sediile şcolilor, pe site-urile acestora, dar şi pe cea a IŞJ.

Circa 500 de elevi sunt aşteptaţi în toamnă

În cazul copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere. Repartizarea se va face apoi pentru locurile rămase disponibile. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, iar rezultatele finale vor fi afişate 6 aprilie.
Reprezentanţii IŞJ ştiu că o parte dintre copii vor fi înscrişi abia în toamnă. „Este adevărat că este o categorie destul de mare de părinţi care-şi înscriu copiii în toamnă, deci aproximativ 500 de copii abia în toamnă figurează înscrişi în învăţământul primar. E vorba de copiii familiilor din medii defavorizate”, a preciza şefa IŞJ.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Defi Group Brasov Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Delaco DeSenviș
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Iun 2018
Euro   Euro   EUR   4.6686   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0026   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3249   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.0461   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2391   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0154   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3871   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.2000   Creștere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Anunturi MyTEX

Este bine că s-a renunţat la contractul cu Banca Mondială pentru realizarea Autostrăzii Braşov-Comarnic?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

30 zile

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter