myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Românii au acum la Brașov Marea Lojă Masonică

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Membrii Marii Loji Naționale a României (MLNR) - Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice s-au reunit sâmbătă, la Brașov,  într-o ținută de Mare Consiliu, pentru a aniversa împlinirea a 11 ani de la consacrarea, constituirea și învestirea organizației, o dată cu înființarea Marii Loji a Românilor de Pretutindeni de Studii și Cercetări Masonice.
Manifestările au început la mormântul fostului ministru de Externe al României, renumitul diplomat interbelic Nicolae Titulescu, aflat în curtea Bisericii Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului, el însuși membru al francmasoneriei. La monumentul funerar din marmură neagră au fost prezenți atât liderii MLNR, în primul rând Ilustrul Frate Viorel Dănacu, Mare Maestru ad vitam al Marii Loji Naționale a României, Horia Nestorescu- Bălcești, fost Mare Comandor, inspector general Nicolae Răcășan, cât și reprezentanții Respectabilei Loji „Ţara Bârsei” din Brașov. 14 loji au depus coroane la mormântul „ilustrului frate” Nicolae Titulescu.
De asemenea, la propunerea a nouă loji masonice, Il. Fr. Viorel Dănacu a consacrat, constituit și învestit Marea Lojă a Românilor de Pretutindeni de Studii și Cercetări Masonice, înregistrată la Judecătoria Brașov, instalându-l Mare Maestru pe Il Fr. Vasile Vlad, un discipol al său. Marii Maeștri adjuncți sunt Ionel Milea, Venerabil Maestru al Lojii „Ţara Bârsei”, și Virgil Popa, Venerabil Maes­tru al Lojii „Tracia”.
„Francmasoneria la Brașov s-a dezvoltat începând din 1993. Primul mare maestru al francmasoneriei, Nicolae Filip, care acum 11 ani a tras un puternic semnal de alarmă, și, împreună cu Il. Fr. Viorel Dănacu, au demascat pentru prima dată corupția care se inflitrase în masoneria română, se trage din Șcheii Brașovului. Numărul masonilor crește și a venit timpul să nu se mai dea ora exactă de la București. Acum, românii de pretutindeni au o Mare Lojă, creată la Brașov, în centrul țării”, ne-a declarat Virgil Popa.

 Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Tipotex SA

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Isaran Residence

Curs BNR

Ma, 25 Oct 2016
Euro   Euro   EUR   4.4909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1260   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.0491   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1507   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2060   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0965   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.2962   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.7700   Scădere
Facebook MyTex.Ro
Prems T.P.

Credeţi că este un lucru bun desfiinţarea taxei radio-TV?

Cele mai citite

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter