myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

UPDATE BRAȘOV. Liceenii de la „Racoviță” acuză imixtiuni în cazul profesorului învinuit de abuzuri

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Câțiva elevi ai Colegiului de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” (fostul LSN) au reacționat la articolele legate de acuzele aduse profesorului lor de chimie Nicolae Souca privind abuzurile verbale și chiar fizice la care i-ar supune pe unii dintre elevii săi, acuze făcute prin vocea brașoveanului Vlad Ștefan, vicepreședinte Consiliului Național al Elevilor (CNE), și a lui Filip Iana, actualul președinte al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Brașov.

Imobiliare.ro

„Cum poate un vicepreședinte din Consiliul Național al elevilor, să se implice în probleme interne ale unei şcoli în interes personal? Elevul Vlad Ştefan şi-a exercitat autoritatea fără să amintească implicarea directă a surorii sale în conflict”, acuză semnatarii comunicatului de presă.

Ei spun că în urma ședinței de miercuri, 27 ianuarie, s-a decis de comun acord între Consiliul Școlar al Elevilor, CJE și CNE (reprezentat de vicepreședintele Vlad Ștefan) că eventualele probleme în legătură cu acuzațiile aduse împotriva domnului profesor Nicolae Souca se vor soluționa printr-o anchetă internă, urmând ca, dacă se dovedește vinovat, școala să ia măsuri.

„Din păcate domnul Vlad Ștefan , deși a cerut încrederea CȘE Emil Racoviță, nu s-a ținut de promisiunea făcută, publicând afirmații nefondate în presă.

Lucrurile au decurs astfel, conform procesului-verbal din acea dată (când a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Elevilor din colegiu – nota red.):

-Elevii au fost rugați să noteze pe o foaie toate probleme pe care le au în cadrul liceului, semnate anonim.

-Acestea au fost citite selectiv de către reprezentanții Consiliilor superioare ale Elevilor.

- După o serie de probleme minore, câțiva elevi au afirmat faptul că profesorul de chimie face abuzuri de natură fizică și  morală .

-În apărarea dânsului a luat cuvântul Anca Dicu, elevă a profesorului Nicolae Souca: «Eu vreau să spun că domnul Nicolae Souca este dirigintele meu și niciodată nu ne tratează rău.Tot ce face, face din glumă și face spre binele nostru pentru a învăța. Nu ne-a plesnit niciodată».

Conform martorului și a anchetei noastre în data de 28.01.2016 am constat nereguli și manipulări  ale interviurilor:

«Dacă nu ai de gând să zici ceva rău despre EL mai bine nu vorbi, pentru că o să strici tot» - eleva Ioana Ștefan (sora vicepreședintelui CNE Vlad Ștefan ) către Vlad Popa înainte de interviu.

În cadrul articolului publicat pe myTEX.ro, Vlad Ștefan afirmă: „Este a treia oară în acest an școlar când intervenim în medierea acestui conflict din cadrul Colegiului de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”. Verosimilitatea declarației este spulberată de fostul reprezentant al elevilor în consiliul școlar, acesta afirmând :

«Elevul Ștefan Vlad a vizitat instituția pe care eu o reprezentam la momentul acela în CJE o singură dată în anul școlar 2015-2016 și o singură dată  în anul curent. Așadar pot afirma că declarația vicepreședintelui CNE este mincinoasă».

Considerăm că prin acest demers s-a urmărit o discreditare a şcolii, a profesorilor şi elevilor, decât pedepsirea și găsirea unui vinovat.

Conform anexelor atașate, putem afirma că Vlad Ștefan nu a respectat promisiunea făcută în numele CNE-ului, implicând presa în probleme interne ale colegiului, pe care ei s-au angajat să le soluționeze”, mai spun elevii, care au atașat imagini ce surprind discuții private în mediul virtual dintre Vlad Ștefan, respectiv Ioana Ștefan și alți elevi de la „Racoviță”.

Citiți și:

UPDATE BRAŞOV. Scandalul de la „Racoviţă”: Inspectoratul Şcolar a aflat de pe myTEX.ro

BRAȘOV. Elevii acuză un profesor de liceu că îi agresează verbal și fizic

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 23 Aug 2019
Euro   Euro   EUR   4.7216   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2706   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2121   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3268   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2385   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2064   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4142   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   143.8400   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Viorica Dăncilă va fi preşedintele României?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter