myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Sindicalistul Firicel atacă iar: poliţiştii asigură în condiţii mizere paza „obiectivului strategic, de o deosebită importanță” Colectiv

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cunoscut pentru dezvăluirile făcute cu privire la condiţiile de lucru ale poliţiştilor şi la modul în care funcţionează Poliţia şi chiar Ministerul Afacerilor Interne, preşedintele teritorial al organizației sindicale S.P.R. „Diamantul" - de la nivelul secției 13 Poliție Bucureşti, Alexandru Firicel, a înaintat o nouă sesizare către autorităţi, de această dată reclamând felul în care poliţiştii sunt nevoiţi să asigure paza la ceea ce a fost cândva clubul Colectiv.

Imobiliare.ro

„În urma tragicului eveniment de la «COLECTIV», s-a dispus de către persoane cu funcții de conducere ca o patrulă de poliție și ulterior, un singur polițist, să asigure «paza și protecția obiectivului», în condițiile în care cei abilitați de Lege au finalizat cercetarea la fața locului, investigațiile specifice.
Totuși, «obiectivul fix COLECTIV» a rămas ca și «obiectiv strategic, de o deosebită importanță», paza și protecția acestuia asigurându-se, în prezent, doar de către un polițist”, scrie Alexandru Firicel în sesizare.

„Distinșii conducători care susțin ca acest «obiectiv strategic, de o deosebită importanță» să fie în continuare păzit de un singur polițist, au omis să soluționeze și aspecte precum:

  •  așezare/adăpost pentru polițistul aflat în obiectiv care să îl protejeze de intemperii. Astfel, polițistul care păzește obiectivul este predispus îmbolnăvirilor fiind privat de condiții minime de asigurare, din partea angajatorului, la un mediu de muncă sănătos. Totodată, prin îmbolnăvirea polițistului care asigură paza și protecția obiectivului «COLECTIV» trebuie remarcată: împovărarea bugetului de asigurări medicale cu eliberarea de tratament în vederea însănătoșirii acestuia, îmbolnăvirea membrilor familiei polițistului dar și a altor colegi cu care acesta intră în contact, decalarea/schimbarea turelor pentru ceilalți polițiști, ore suplimentare înregistrate pentru colegii polițistului îmbolnăvit ș.a. inconveniente;
  • un loc decent, amenajat, în care polițistul aflat în pază să poată merge pentru nevoi fiziologice. Menționez că orașul București este candidat pentru titlul de «capitală Europeană» - 2021 nicidecum pentru «capitala paleoliticului».
  • cine asigură protecția obiectivului în lipsa polițistului aflat în consemn. Apreciez ca fiind util un câine polițist care să sprijine agentul de poliție care asigură paza obiectivului, dat fiind faptul că necesarul de cadre pentru structurile incidente art. 26 din Legea nr. 218/2002 nu a fost acoperit în ciuda concursurilor organizate de ordonatorii de credite din M.A.I. respectiv a promoției 2016. Este vădit interesul „angajatorului" de a încadra polițiști în structuri care nu desfășoară activități de poliție (IT, resurse-umane, financiar, logistic etc.) generând un deficit de personal pentru ordinea și siguranța publică respectiv a cetățeanului. 
  • Trebuie remarcat că, în cazul în care polițistul își părăsește «obiectivul» din motive raționale (intemperii, nevoi fiziologice, achiziționarea de hrană și/sau apă potabilă), acesta poate fi sancționat disciplinar pentru neîndeplinirea/îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu”, susţine preşedintele teritorial „Diamantul”.

Soluţii propuse de sindicalist

Firicel solicită amenajarea în regim de urgenţă a unui spaţiu în care poliţistul să se poată adăposti în caz de intemperii, să se cumpere sau închirieze o toaletă ecologică sau să se încheie un contract/o convenţie cu una dintre societăţile comerciale aflate în apropiere, pentru ca agentul aflat în pază să poată beneficia de un grup sanitar curat, în post să lucreze doi agenţi de poliţie sau un agent şi un câine poliţist. Sau, să se defiinţeze paza cu poliţist la obiectiv. „În cazul în care se dorește menținerea pazei acestui obiectiv, vă rog să aveți în vedere asigurarea pazei acestuia cu personal al Jandarmeriei Române și/sau poliției primăriilor (comunitară)”, a adăugat Firicel.

CITIŢI ŞI:

Autoturisme noi „trase pe dreapta” în curtea Poliţiei Rutiere, din motive birocratice... incredibile! Ce alte acuzaţii aduce sindicalistul Alexandru Firicel

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Hotel Cubix Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Pizzeria Della Nonna
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 25 Apr 2019
Euro   Euro   EUR   4.7581   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2739   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5051   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1831   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2375   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1625   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4328   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   147.6800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că au fost bine alese cele două întrebări pentru referendum?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter