myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primăria Brașov intenționează să dubleze tariful de parcare în Centrul Istoric

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov intenționează să dubleze tariful de parcare în Centrul Istoric al orașului, aducându-l la 3 lei/oră, în concordanţă cu directivele U.E (de introducere a unor taxe de acces în centrele oraşelor, restricţii în circulaţia automobilelor etc., pentru reducerea gradului de poluare cauzat în mare parte arderilor şi emisiilor de combustibil).
Astfel, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al sistemului de parcare al municipiului Brașov, care se află în dezbatere publică în perioada 19 mai - 6 iunie, orașul ar urma să fie împărțit în trei zone, cu tarife de la 1,5 la 3 lei, după cum urmează:

Imobiliare.ro

-zona O (Centrul Istoric delimitat conform Planul Urbanistic General al municipiului Brașov și Poiana Brașov), cu tarif de 3 lei/oră;
-zona I (Centrul Nou, Astra, Valea Cetății, Scriitorilor, Florilor, Tractorul, Șchei, Bartolomeu și Craiter), cu tarif de 2 lei/oră;
-zona II (Bartolomeu Nord, Noua - Dârste și Triaj), cu tarif de 1,5 lei/oră.

Aceasta este principala modificare adusă actualului regulament.

„Creşterea tarifelor pentru parcare va avea drept consecinţă decongestionarea centrului oraşului prin încurajarea utilizării parcării publice Regina Maria şi a parcărilor situate în zona adiacentă celei centrale”, argumentează reprezentanții Municipalității introducerea tarifului dublu la parcare, în Centrul Istoric.

Plată 24 din 24 de ore, în Centrul Istoric și la Gară

Dacă regulamentul va intra în vigoare în forma actuală, plata tarifelor va fi obligatorie zilnic, între orele 8.00 și 20.00, mai puțin în parcările din zona 0 și de la Gară, unde plata tarifului de parcare va fi obligatorie 24 din 24 de ore, inclusiv în weekend.
Regulamentul prevede și ca tarifele de staţionare în parcările publice cu plată să se aprobe doar de Consiliul Local, indiferent de modul de gestionare al acestora, în funcţie de zonă, și să fie actualizate anual.

Ajustarea tarifelor ar urma să acopere costurile de exploatare

Potrivit reprezentanților Municipalității, era necesar să fie aduse modificări, întrucât de cinci ani tarifele au fost „înghețate” la 1,5 lei/oră în zona I și la 1,3 lei/oră în zona II. „Se impune o ajustare a tarifelor, pentru a acoperi costurile de exploatare şi de funcţionare la parametri optimi şi la un standard de calitate, raportat la nevoile utilizatorilor.
Majorarea tarifelor se justifică, de asemenea, dacă avem în vedere evoluţia cursului euro dintre anul 2012 şi anul 2017 şi salariul minim pe economie care era stabilit la valoarea de 700 lei, cu trend ascendent, la nivelul acestui an fiind de 1.450 lei”, se menționează în raportul de specialitate.

Parcările publice cu plată vor fi utilizate contra cost pe bază de :
chitanţe
tichete de parcare
abonamente tip reşedinţă
abonament tip riveran
abonament tip persoană cu handicap
abonament tip persoană fizică
abonament tip persoană juridică
abonament tip persoană fizică – universal
abonament tip persoană juridică - universal
abonament tip - una zi
abonament tip rezervat
Aceste abonamente se eliberează de gestionarul parcărilor cu plată care le are în exploatare indiferent de modul de gestiune.

În Centrul Istoric, abonamentul de tip riveran se va elibera pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu şi fără posibilităţi de parcare în curte.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către Poliţia Locală Braşov şi alte persoane împuternicite de primar, conform legii.

Cetățenii pot veni cu propuneri și recomandări

„Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00-12.30 şi 13.30-16.00, vineri, 8.00-13.00), către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">. Propunerile pot fi transmise în perioada 19.05-06.06.2017”, a informat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectul de regulament în formă completă poate fi consultat AICI

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Loading...

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Minus 22 a deschis un nou magazin mai aproape de tine !

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 26 Apr 2018
Euro   Euro   EUR   4.6490   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.8160   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3189   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   3.8808   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2305   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   2.9725   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3770   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   148.5100   Scădere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu Proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter