myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Aproape 200 de „poliţişti culcaţi” au dispărut din trafic, în urma altor măsuri luate pentru evitarea accidentelor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Din 231 de limitatoare de viteză câte existau anul trecut în municipiul Braşov, în acest an este prevăzută montarea doar a 36 de „poliţişti culcaţi”, datorită creşterii siguranţei rutiere prin alte metode, precum semaforizarea trecerilor de pietoni, iluminarea sensurilor giratorii etc..

Recrutare Autoliv Brasov

Potrivit administratorului public al municipiului Braşov, Miklos Gantz, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi în urma avizelor date de Comisia de Circulaţie, au fost 20 sunt montate 20 de limitatoare de viteză, iar alte 16 urmează să fie amplasate, întârzierile fiind cauzate de ploi şi de unele lucrări de întreţinere - reparaţii.

Numărul „poliţiştilor culcaţi” ar mai putea creşte uşor peste 36, întrucât directorii mai multor grădiniţe şi şcoli au propus montarea de limitatoare de viteză în zona unităţilor pe care le conduc. Lista se află în analiză la Poliţia Rutieră, apoi va ajunge în Comisia de Circulaţie.

„În 2017, numărul limitatoarelor de viteză a fost restrâns foarte mult, fiind montate numai unde au fost solicitate de Poliţia Rutieră şi avizate în Comisia de Circulaţie. Pentru a reduce la maxim deranjul creat de limitatoare, am venit cu alte soluţii”, a explicat Miklos Gantz.

Printre soluţii se numără semaforizarea trecerilor de pietoni, montarea unor dispozitive acustice la treceri de pietoni (26 au fost montate, iar alte 46 urmează), amplasarea unor dispozitive optice intermitente la trecerile de pietoni nesemaforizate, la sensurile giratorii, în intersecţii etc.. În total, sunt 220 de dispozitive optice intermitente, dintre care 20 vor fi înlocuite, deoarece au intervenit schimbări în legislaţie şi nu mai corespund ca dimensiuni.

În prezent, este în curs de semaforizare trecerea de pietoni de pe Bulevardul Griviţei n.r 50B (după finalizare, cele 2 treceri de pietoni de la intersecţiile b-dului Griviţei cu Mircea cel Bătrân şi cu Emil Racoviţă vor fi desfiinţate) şi se află în faza de obţinere a autorizaţiei alte trei (Zizinului - magazin Profi, Calea Bucureşti intersecţie cu str. L.C. Babeş şi strada De Mijloc la Şc. Gimnazială nr. 12).

Marcaje împrospătate

Tot pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, din primăvară a început o acţiune de împrospătare a marcajelor rutiere. Astfel, până în prezent, aproximativ 90% din trecerile de pietoni existente în oraş au fost scoase din nou în evidenţă, rămânând doar cele unde este nevoie de alte soluţii tehnice sau cele care vor fi mai întâi mutate. De asemenea, au fost refăcute 75% din celelalte marcaje „şterse” (ex, cele longitudinale). Au rămas de marcat zonele unde se desfăşoară lucrări de întreţinere şi reparaţii, inclusiv.

foto - arhivă

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Defi Group Brasov Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Delaco DeSenviș
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 22 Iun 2018
Euro   Euro   EUR   4.6686   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0026   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3249   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.0461   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2391   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0154   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3871   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.2000   Creștere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Este bine că s-a renunţat la contractul cu Banca Mondială pentru realizarea Autostrăzii Braşov-Comarnic?

Esti in cautare de personal?

Cele mai citite

Cele mai comentate

30 zile

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter