myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

EXCLUSIV BRAȘOV. O profesoară cu 10 la Titularizare are soarta celor cu nota 5

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov a scos la concurs în acest an 164 de catedre/posturi cu viabilitate de minim 4 ani (titularizabile), alte 499 de catedre pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire), cu viabilitate de 1,2 sau 3 ani, şi 1.189 de catedre incomplete, care pot forma, însă o normă întreagă (18-20 de ore de predare la clasă pe săptămână).

Imobiliare.ro

La Braşov, 159 de candidaţi au obţinut, la concursul de Titularizare (de fapt, de ocupare a posturilor din învățământ) note între 5.00 şi 6.99, deci pot fi suplinitori calificați, iar alţi 298, note între 7.00 şi 9.99, ceea ce le permitea să se titularizeze (adică să obțină un contract de muncă pe perioadă nedeterminată), dacă existau posturi cu viabilitatea necesară. Un singur candidat a obţinut 10.00 la proba scrisă de Titularizare. Cele 164 de catedre/posturi titularizabile (care au viabilitate de cel puţin 4 ani, cât un ciclu şcolar) în unitățile de învățământ preuniversitar din județ au fost oferite în ședința publică de repartizare de după concurs, însă au fost ocupate doar 83, potrivit inspectorului şcolar general prof. Ion Negrilă (foto 1). Cele mai multe posturi au fost adjudecate de învăţătoare şi educatoare (profesori pentru învăţământul primar, respectiv preşcolar, cum este denumirea oficială).
„Posturile titularizabile neocupate se transformă în posturi pe perioadă determinată, de un an, pentru suplinire. Şedinţa de repartizare a acestor posturi rămase, a celor 499 de posturi pe perioadă determinată, cu viabilitate de unul, doi sau trei ani, precum şi a celor 1.189 de posturi incomplete, care pot forma o normă întreagă, va avea loc în 28 august. La această şedinţă vor putea participa candidaţii care au luat note de peste 5.00 la examenul scris, dar şi cei care au luat note de peste 7. De asemenea, va mai exista o etapă de ocupare a posturilor, la care vor participa candidaţii care au susţinut examenul de Titularizare anul trecut. Practic, nota obţinută la examenul de titularizare este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scoase la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. În septembrie va mai fi un concurs pentru ocuparea locurilor vacante după aceste etape, la care vor putea participa toți cei care nu au participat la concurs”, a precizat inspectorul şcolar general.

Viabile pe patru ani, dar înscrise pe lista de un an

Oricine s-ar aștepta ca printre cei care sunt proaspăt titulari în învățământ să fie și profesoara care a luat singurul 10 curat, la Religie ortodoxă. Nota a fost obținută de o candidată cu trei ani vechime în învățământ și gradul didactic definitiv, Alina Amarine, absolventă de Teologie Ortodoxă, a doua specializare fiind Limba şi literatura română. Alți trei candidați au luat note peste 7, putându-se titulariza, doi au luat între 6 și 7, putând fi suplinitori calificați, iar unul singur a avut 2.10 la concurs.
Cei patru cu note peste 7.00 s-au prezentat încrezători la ședința de repartizare, mai ales că existau, din ceea ce știau dinainte de concurs, catedre vacante titularizabile, deși nu în Brașov. La ședință, însă, stupoare! Două catedre titularizabile, din Crizbav și Teliu, apăreau deja pe lista de posturi pe care vor fi repartizați suplinitorii, chiar dacă în dreptul lor scrie și acum „viabilitate de patru ani” (foto 2), chestie incompatibilă cu angajarea pe perioadă determinată, care însă se face pe un an.

„Eroare parțial tehnică, parțial umană”

„Ni s-a spus că este o eroare, care nu poate fi reparată pe loc, că e din aplicația informatică și nu se poate modifica lista. Am semnat un proces-verbal prin care am declarat ce s-a întâmplat. Acum așteptăm ședința pentru suplinire, dar nu e normal. Am luat note mari, ne puteam titulariza. Măcar colega cu 10 să fi luat post!”, ne-a spus unul dintre profesorii afectați.
Prof. Ion Negrilă, inspector general școlar, a recunoscut că s-a strecurat o eroare, care nu poate fi remediată prea ușor: „Este o eroare combinată, parțial tehnică, parțial eroare umană. Catedrele respective vor fi transformate, pentru suplinire, angajare pe perioadă determinată. Singura soluție pentru ocuparea acestor posturi cu viabilitate de minimum 4 ani este articolul 253 din Legea Educației Naționale, care permite titularizarea suplinitorilor pe posturile pe care predau deja. în cursul anului școlar”, a precizat șeful interimar al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Defi Group Brasov Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Plametco SRL Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 20 Iul 2018
Euro   Euro   EUR   4.6562   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   3.9954   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2019   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.0019   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2409   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.3807   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.9800   Scădere
Facebook MyTex.Ro
Facebook MyTex.Ro
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu inițiativa cetățenească „Fără Penali în funcții publice”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

30 zile

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter