myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Întâlnire la Primărie pe tema reparațiilor din școli

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții municipalității au convocat astăzi o ședință de lucru cu directorii instituțiilor de învățământ, în prezența viceprimarului Costel Mihai și a inspectorului școlar general Ariana Bucur, pentru a face o radiografie a situației lucrărilor de investiții, reparații sau întreținere ce au început sau urmează să se deruleze pe parcursul verii.

Recrutare Autoliv Brasov

În cadrul discuțiilor s-a făcut o analiză a stadiului investițiilor pe care Primăria Brașov le realizează în unitățile școlare, dar și a reparațiilor curente, a lucrărilor de urgență, ținând cont de faptul că au apărut probleme cauzate de precipitațiile din ultima vreme. Va fi stabilit un grafic de întreținere, reparații, reabilitare și igienizare a terenurilor de sport și a curților unităților de învățământ, cu tot ce cuprind acestea (alei acces, spații verzi etc).

Un alt punct pe ordinea de zi a fost extinderea sistemelor de siguranță la nivelul tuturor unităților de învățământ (în special camere de supraveghere) și compatibilizarea acestora, astfel încât partea de stocare de date să revină Poliției Locale, structură abilitată prin lege în acest sens. Discuția s-a purtat în contextul în care există un studiu realizat pe unitățile de învățământ, care are propuneri tehnice clare.

„Am convocat această întâlnire acum, pentru că directorii instituțiilor de învățământ au terminat cu examenele elevilor. Am stabilit termene și responsabilități pentru fiecare activitate în parte, astfel încât la începerea anului școlar lucrurile să fie în regulă. Există și situații unde avem investiții de anvergură - cum ar fi Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil (creștere eficiență energetică, finanțat din fonduri elvețiene nerambursabile), unde termenul de finalizare este luna decembrie, sau Colegiul Național Unirea (cu reparații capitale ale corpului A de clădire), dar sunt situații punctuale, cu termene stabilite în contract care depășesc începerea anului școlar, și unde împreună cu conducerea școlilor vom identifica soluții ca procesul de învățământ să nu fie afectat”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

La finalul întâlnirii, directorilor de unități de învățământ li s-a solicitat să comunice Primăriei situațiile apărute în urma precipitațiilor, urmând ca specialiștii Primăriei și firmele care au contracte cu Primăria să stabilească modalitatea de realizare a acestor lucrări, inclusiv capitolul bugetar din care vor fi acoperite (reparații curente sau reparații de urgență), încât acestea să se execute în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu fi afectate și mai mult clădirile în cauză.

Lucrările de reparaţii constau în: zugrăveli interioare în săli de clasă, holuri şi grupuri sanitare, reparaţii lambriu şi parchet, reparaţii instalaţii electrice şi sanitare, reparaţii acoperiş, reparaţii exterioare la faţade şi împrejmuiri, amenajare rampe şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi.

În subordinea Primăriei se află 63 de unități de învățământ cu personalitate juridică (centre bugetare), totalizând 85 de unități școlare.

Pentru reparații curente a fost alocată suma de 3,59 milioane lei, sumă care a fost virată unităților de învățământ.

În bugetul municipiului mai este prevăzută suma de 37 milioane lei pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ, din care 3,5 milioane lei pentru proiectare și restul pentru execuție, și suma de 2,05 milioane lei pentru lucrări de urgență.

foto: Primăria Brașov

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Laboratoarele Sfanta Maria

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 21 Feb 2019
Euro   Euro   EUR   4.7559   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1941   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4795   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.1867   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2450   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1792   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4316   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   149.8300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va renunţa Victor Ciorbea la un nou mandat ca Avocat al Poporului?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter