myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„Un ministru de nota 2. Tudorel Toader trebuie demis...”

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Tudorel Toader trebuie demis pentru subminarea sistemului penitenciar”, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), acuzând că rezultatele în modernizarea penitenciarelor sunt zero, iar ministrul ar fi „de nota 2”.

Imobiliare.ro

„În mandatul Tudorel Toader la Justițe cele 22 de lucrări «în execuție», dintr-o listă de 136 de pretinse investitii în penitenciare, sunt 12 în realitate. Restul sunt declaraţii de bune intenții. Fondurile alocate îmbunătățirii condițiilor din penitenciare sunt la un minim istoric, acest lucru fiind recent criticat chiar și de către fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc”, se arată într-un comunicat remis de FSANP.
Potrivit sindicaliştilor, penitenciarele noi de la Unguriu și Berceni n-au trecut încă de faza de studiu de fezabilitate, după 2 ani, iar în ceea ce privește finanțarea, la acest moment există doar un acord de principiu al Băncii de Dezvoltare a Conisliului Europei.

Sindicaliştii acuză şi că, în mandatul Tudorel Toader, toate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de director de penitenciar au fost blocate. „Între timp, ministrul Toader controlează sistemul penitenciar prin împuterniciri chiar și peste limita legală de 1 an și aplică o politică de vasalizare și politizare sub pretextul unor modificări legislative care trenează de 2 ani”, explică FSANP.

De asemenea, angajaţii ar fi cu aproape 8.000 mai puțini față de necesar, situație care generează în continuare ore suplimentare care nu pot fi recuperate. Încă ar fi peste 1 milion de ore suplimentare neplătite personalului din penitenciare, chiar dacă din aprilie 2018 a început plata orelor suplimentare curente ca urmare a acțiunilor sindicale.

Siguranța penitenciarelor și a comunității în scădere

„În mandatul Tudorel Toader la Jutiție au avut loc 8.632 de incidente negative in penitenciare. A crescut numărul cazurilor de agresiune între deținuți (2.920) și la adresa personalului (344), autoagresiune (1.776), distrugeri de bunuri (776) și descoperire de droguri (544). S-au mai înregistrat, printre altele, 272 de cazuri de ingerări de obiecte metalice şi substanțe toxice, 280 de accidentări dintre cele tipice de penitenciar și, surprinzător, 288 de accidente de muncă”, susţin sindicaliştii.

Conform acestora, peste 15.000 de deținuți au beneficiat de reducerea cu o cincime a pedepselor, populația penitenciarelor s-a redus temporar cu aproape 7.000 de deținuți, ca urmare a legii recursului compensatoriu. Pe de altă parte, nici măcar un deținut n-ar fi fost inclus în programe de reintegrare socială finanțate și implementate ca măsură de reducere a ratei recidivei.

Tudorel Toader este acuzat şi că încearcă să-și asume merite care nu-i aparțin. „Creșterea salariilor cu 10%, suplimentarea statelor de funcții cu 1.000 de posturi și plata orelor suplimentare începând cu aprile 2018 sunt rezultatul acțiunilor sindicale, iar ministrul nu a susținut în niciun fel aceste demersuri chiar dacă ulterior a fost obligat să le pună în practică”, explică Federaţia, solicitând, totodată, ca ministrul să fie demis de urgenţă.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
PNL Brasov - Rares Bogdan

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 20 Mai 2019
Euro   Euro   EUR   4.7607   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2653   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4399   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2267   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1737   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4341   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.8900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ultimele „lansari” de autstrăzi fac parte din campania electorală?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter