myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Un proiect depus la Parlament ar urma să faciliteze uciderea animalelor sălbatice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Un grup de parlamentari PSD şi ALDE a depus un proiect de modificare a Legii vânătorii prin care se permite uciderea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, fără a mai fi necesar acordul Ministerului Mediului, ca în prezent. Potrivit proiectului, uciderea animalelor care devin un pericol pentru oameni nu va mai intra sub incidenţa Legii vânătorii şi nu va mai necesita aprobarea Ministerului Mediului.

Recrutare Autoliv Brasov

În fapt, potrivit proiectului, „nu constituie acţiune de vânătoare îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora sau imobilizarea animalelor a căror viaţă ori integritate corporală este pusă în pericol în urma unei intervenţii umane realizate cu orice mijloace legale de protecţie şi imobilizare, de către personalul militar autorizat al Jandarmeriei Române în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi nici uciderea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, de către personalul instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, în intravilanul localităţilor, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi de către vânători şi personalul gestionarilor fondurilor cinegetice, în extravilanul localităţilor”.

Iniţiativa a fost înregistrată la Parlament şi este depusă pentru dezbatere în procedură de urgenţă.

Proiectul cuprinde şi alte modificări, referitoare în special la despăgubiri pentru pagubele şi victimele animalelor sălbatice.

Între acestea, despăgubirile pentru pagubele produse în urma accidentelor de circulaţie în care sunt implicate exemplare din speciile de faună de interes cinegetic se suportă de către administratorul drumului, dacă nu sunt montate indicatoare „atenţie animale”.

În cazul atacurilor animalelor soldate cu rănirea sau decesul unei persoane, se vor acorda despăgubiri care vor acoperi cheltuielile de spitalizare, cheltuielile de înmormântare, veniturile nete realizate în perioada în care victima a fost în incapacitate temporară de muncă, precum şi daune morale. Daunele morale vor fi proporţionale cu zilele de inactivitate raportate la salariul în plată avut sau, dacă victima nu este salariat, se va acorda o sumă proporţională cu echivalentul salariului minim pe economie.

În cazul decesului, se vor acorda sume compensatorii pentru familia victimei, reprezentând echivalentul unui salariu minim pe economie până la vârsta pensionării, potrivit presei centrale.

Cel mai recent caz în care un om a fost atacat de un urs este cel al bărbatului de 35 de ani din judeţul Harghita, care a murit în 22 martie după ce a fost atacat de animal, într-o pădure din apropierea localităţii Crişeni. Însă bărbatul ar fi provocat ursul. Animalul a rămas sub supravegherea specialiştilor, care susţin că nu se impune uciderea acestuia.

Pe de altă parte, amintim de scandalul din 2016, de la Sibiu, unde autorităţile au împuşcat mortal un pui de urs rătăcit prin oraş, în loc să-l tranchilizeze.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 18 Iul 2019
Euro   Euro   EUR   4.7326   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2139   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.2538   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2744   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2390   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2277   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4197   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   144.9100   Scădere
Anunturi MyTEX

Ar trebui ca România să iasă de sub monitorizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV)?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter