myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Peste 700 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, anul acesta, în România

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii de imigrări au depistat 720 de străini în situații ilegale, pe teritoriul României, în primul trimestru al acestui an, iar pentru 204 dintre aceştia au fost dispuse măsuri de îndepărtare sub escortă.

Imobiliare.ro

Pentru 92 de migranți, polițiștii au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la returnarea în țările de origine.

Ca și alternativă la îndepărtarea forțată, 14 persoane au optat pentru programul de repatriere voluntară umanitară și au părăsit țara noastră la o dată stabilită de comun acord cu Organizația Internațională pentru Migrație.

Principalele nereguli înregistrate au fost depistarea la muncă nedeclarată, tentativa/ trecerea frauduloasă a frontierei și nerespectarea deciziei de returnare.

În aceeaşi perioadă, au fost emise 4.747 avize de angajare sau de detașare și au fost sancționați reprezentanții a 196 de societăți comerciale pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor angajați.

Valoarea totală a sanțiunilor aplicate străinilor și angajatorilor este de peste 2 milioane de lei.

Astfel, polițiștii au sancționat contravențional 1.925 de cetățeni străini pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei. Acestora li s-au aplicat amenzi în valoare totală de 413.925 lei. De asemenea, au amendat societățile comerciale care nu au respectat regimul juridic privind angajarea și detașarea străinilor, valorea sancţiunilor fiind de peste 1.749.200 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări a asigurat, în primul trimestru al anului, managementul șederii legale pe teritoriul țării noastre pentru 123.957 de persoane, dintre care 72.266 provin din state terţe (cei mai mulţi sunt din Moldova – 10.528, Turcia -9.277 şi China -7.939) şi 51.691 din state membre UE, SEE şi Confederaţia Elveţiană (Italia -14.751, Franţa – 6.516 și Germania -6.385 etc).

O creștere semnificativă, de peste 151%, s-a înregistrat la solicitările privind eliberarea avizelor de muncă/detașare acordate străini. Astfel, polițiștii de imigrari au emis 4.747 avize de angajare/detaşare, pentru lucrători permanenţi, înalt calificaţi şi detaşaţi, din totalul de 20.000 aprobate pentru anul în curs.

În perioada de referință, a fost asigurat accesul la procedura de azil pentru 349 de persoane care au depus cereri de acordare a unei forme de protecţie internațională. Cei mai mulți străini sunt din Irak, Siria, Iran și Afganistan. De asemenea, 53 au primit o formă de protecție internațională.

CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate de poliţiştii de la Imigrări, pentru şederi ilegale sau muncă „la negru”

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
RATBV Angajeaza

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Opel Radacini Brasov

Citește ziarul

Radio TexFm


MB RAD CONSTRUCT
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 16 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7340   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2803   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3251   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3235   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2403   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2282   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4204   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.6000   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord ca datornicii să fie condamnaţi la pedepse cu închisoarea?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter