myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 95 de noi „responsabili pentru apărarea porților albastre ale României”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O nouă promoţie „şi-a luat zborul” de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”. Promoţia Nicolae Bălcescu - 200”, cum este numită toată generația care a încheiat în acest an studiile academiilor militare, a absolvit, la Brașov, printr-un ceremonial special desfăşurat, din nou, în Piaţa Sfatului.

Imobiliare.ro

Aici, 95 de absolvenţi au primit gradul de sublocotenent, în cadrul unei ceremonii speciale de absolvire, la care au luat parte sute de de persoane, membri ai familiei, prieteni, dar şi invitaţi, printre care gl-mr. dr. Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Marian Rasaliu, președintele Consilului Județean Adrian Veștea, primarul George Scripcaru, comandanţi ai structurilor militare centrale, ai unităţilor şi structurilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale din garnizoana Braşov, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai asociaţiilor veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere. După ce absolvenții au primit brevetele de ofițer, diplomele de absolvire și de licență, iar șefii de promoție, distincțiile, preoții militari ai Garnizoanei Brașov, ajutați protopopul Brașovul, pr. Dănuț-Gheorghe Benga, au oficiat o scurtă slujbă de binecuvântare a tinerilor. În alocuțiunile rostite, reprezentanții autorităților i-au felicitat pe tinerii ofițeri și le-au promis sprijinul lor. „De astăzi sunteți responsabili pentru apărarea porților albastre ale României! Vă urez cer senin!”, le-a spus comandantul şi rectorul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, general de flotilă aeriană conf. univ. dr. Gabriel Răducanu.

Singura instituție din țară cu acest profil

Cei 95 de tineri au absolvit programe de studii în management în aviaţie, managementul traficului aerian şi managementul organizaţiei, în specialităţile aviaţie (naviganţi şi nenaviganţi), artilerie şi rachete antiaeriene şi radiolocaţie, fiind pregătiţi pentru a ocupa funcţii în Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne. A devenit o tradiție în ultimii opt ani ca fiecare promoție a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” (AFAHC) din Brașov să aibă în frunte o fată.

Șefa de promoţie a Academiei, slt. Mădălina Donisan, este din Gura Humorului și a absolvit Colegiul Militar Liceal din Câmpulung-Moldovenesc. La ceremonia de absolvire i-a fost alături familia. „Mă bucur că mi-am făcut mândri familia, profesorii şi acum reprezint Academia. Având în vedere că am făcut patru ani de liceu militar, aveam experienţa femeilor în armată și a pregătirii la exigențe înalte, așa că nu mi-a fost atât de greu. A fost multă muncă, dar a meritat. Sunt extrem de mult oportunităţi, spre exemplu serviciu stabil, salariul, este o meserie foarte bine plătită, dar m-au motivat și mă motivează prestigiul şi statutul cadrelor militare, meseria aceasta fiind pasiunea mea”, a declarat şefa promoţiei. „E singura la părinţi şi nu am dorit să vină la Brașov pentru a face academia. Dar am susţinut-o, acum îmi place, e un copil bun, a intrat prima și a absolvit prima. Suntem foarte mândri de ea”, a spus Dorina Donisan, mama șefei de promoție. „Eu am susţinut-o foarte mult, de la bun început, ea şi-a ales singură, nu am îndemnat-o noi, a învăţat foarte bine, i-a plăcut”, a completat Vasile Donisan, tatăl.

Academia „Henri Coandă” este singura instituţie din ţară care pregăteşte piloţi şi personal pentru forţele aeriene române şi pentru nevoile sistemului public de siguranţă şi apărare.

Citiți și:

BRAȘOV. Tot o fată e în fruntea promoției la Academia Forțelor Aeriene

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-3 #1 Raoke Kaka 28-07-2019 17:36
De ce li se dă voie să blocheze centrul istoric la prăpădiți? Să stea, dreaqu, gunoiale în curtea „academiei” lor. Cu ce bani s-a făcut țigănia?
„Academia” de frizeri sau „academia” de cizmari de ce nu blochează și ele centrul?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 20 Ian 2020
Euro   Euro   EUR   4.7788   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3105   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5968   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4485   Stagnare
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2979   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4433   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0000   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu proiectul Primăriei Braşov de a interzice centralele de apartament la viitoarele imobile construite?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter