myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Nouă categorie de arme!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Noi prevederi privind regimul armelor şi al muniţiilor au intrat în vigoare, în această săptămână.

Recrutare Autoliv Brasov

Printre altele, a fost introdusă o nouă categorie de arme - „de alarmă şi de semnalizare” - care include dispozitive proiectate numai pentru a trage gloanţe oarbe sau cartuşe pirotehnice de semnalizare sau pentru a expulza substanţe iritante sau alte substanţe active, care îndeplinesc condiţiile de siguranţă a tragerii şi prezintă garanţia că nu pot fi transformate pentru a expulza o alice, un glonţ sau un proiectil prin acţiunea unui combustibil de propulsie.

De asemenea, conform Legii nr. 196/2019, posesorii armelor de apărare şi pază vor putea achiziționa și deține maxim 100 de cartuşe cu glonţ (față de 50) şi 50 de cartuşe fără proiectil, pentru fiecare armă. Posesorii armelor de vânătoare vor putea achiziționa și deține maxim 500 de cartuşe pentru câte o singură armă de fiecare calibru (față de 300), dintre cele pentru care are dreptul de port şi folosire.

La cerere, colecţionarii de arme pot fi autorizaţi să colecţioneze maxim 10 cartuşe, pentru câte o singură armă de fiecare calibru. Muniţia destinată colecţiei poate fi folosită numai în locul unde se află arma deţinută sau colecţia, în caz de legitimă apărare.

Deţinerea, portul sau folosirea armelor şi muniţiilor înscrise în permisul de armă, ulterior expirării termenului de valabilitate rămâne interzisă. Titularul le poate purta o singură dată, după expirarea permisului, cu scopul exclusiv de a le depune la un armurier autorizat, în maxim 30 de zile de la data expirare. Persoanele cărora li se anulează sau suspendă permisul au obligaţia să depună armele și muniția la armurierul autorizat, după care să depună dovada acestui fapt, împreună cu permisul de armă, în termen de 30 de zile, la organele de poliţie competente.

Atunci când sunt desfășurate activităţi legale de vânătoare, posesorul armei o poate păstra, în condiţii de siguranţă, la gestionarul fondului cinegetic, la un armurier autorizat sau în spaţiul destinat cazării, în condiţiile stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Dispoziţiile referitoare la acordarea permisului de armă, la înscrierea armei în permisul de armă, la drepturile şi obligaţiile solicitantului armei letale se aplică şi în ceea ce priveşte armele neletale supuse autorizării.

Conform informaţiilor oferite de Poliţia Română, legislaţia prevede că sunt interzise procurarea, deţinerea, folosirea, precum şi efectuarea oricărei operaţiuni cu încărcătoare ce se pot monta pe arme de foc semiautomate cu percuţie centrală sau cu repetiţie, care: a) pot conţine mai mult de 20 de cartuşe, în cazul armelor de foc scurte; b) pot conţine mai mult de 10 cartuşe, în cazul armelor de foc cu ţeavă lungă.

„Persoanele care dețin arme de foc semiautomate cu percuție centrală sau cu repetiție, care pot conține mai mult de 20 de cartușe, în cazul armelor de foc scurte sau pot conține mai mult de 10 cartușe, în cazul armelor de foc cu țeavă lungă, prevăzute la categoria A pct. 6 și 7 din anexa la lege, sunt obligate ca în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a Legii nr. 196/2019 să le înstrăineze entităţilor prevăzute la art. 9 alin. (4) din Legea nr. 295/2004 (instituţiile publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, persoanele juridice prevăzute la art. 100 alin. (2), operatorii economici autorizaţi...) sau, după caz, de a le casa, transforma sau dezactiva”, au mai informat reprezentanţii Poliţiei Române.

Mai multe informaţii AICI!

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 12 Dec 2019
Euro   Euro   EUR   4.7791   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2931   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6655   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3703   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2487   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2598   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4435   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.0300   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu demiterea prefectului Marian Rasaliu?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter