Nr. 6397 - 03.09.2014
 
 
 
Log In
 
 
Contacteaza redactia
 
 
Newsletter
 
Adauga aici adresa ta de email pentru a primi cele mai noi stiri

loading...
 
Intrebarea zilei
 
Credeţi că se va ajunge la crearea unui nou stat î­n Estul Ucrainei?
 
Stiri de ultima ora
 

Potrivit unor surse din Primaria Zarnesti, inspectoratul Silvic Brasov a constatat grave nereguli la Ocolul Silvic „Bucegi-Piatra Craiului”
publicat: Vi, Feb 2006, 0:00


La nivelul Primariei Zarnesti au fost lansate de curand zvonuri privind faptul ca masa lemnoasa valorificata anul trecut si anul acesta de Ocolul Silvic Privat „Bucegi-Piatra Craiului” (din subordinea Consiliului Local al orasului) ar ajunge la firma unde este actionar deputatul PD Dumitru Puchianu. Zvonurile privind aceasta chestiune se spune ca ar fi aruncate pe piata chiar de catre primarul Gheorghe Lupu (PD), dupa recentele constatari, nu tocmai favorabile, dintr-un raport intocmit de reprezentantii Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Brasov. Potrivit constatarilor inspectorilor ITRSV Brasov, primarul Gheorghe Lupu este membru in Consiliul de Administratie al Ocolului „Bucegi-Piatra Craiului” si, in acelasi timp, potrivit legii, prezideaza si Comisia de licitatii a Consiliului Local Zarnesti. Cele doua atributii ale primarului sunt incompatibile, cu atat mai mult cu cat surse din Primaria Zarnesti sustin ca fiul acestuia ar avea o functie de conducere in firma care a castigat pana in prezent licitatiile privind exploatarea masei lemnoase.
Sursele noastre sustin ca in raportul ITRSV Brasov este specificat ca o mare parte din parchetele atribuite spre taiere au fost vandute sub pretul real, iar ulterior exploatarea s-a facut fara respectarea normelor silvice: „Acum, primarul spune peste tot ca nu are ce sa pateasca, fiindca lemnul a ajuns la firma lui Puchianu (respectiv deputatul Dumitru Puchianu - n.r.) si ca la ITRSV va fi musamalizat totul!”.

„Am informatii ca as fi «partas»!”
Contactat telefonic, deputatul Dumitru Puchianu ne-a declarat ca are si el informatii ca ar fi „partas” la neregulile si la maniera defectuoasa cum a fost administrat Ocolul Silvic, precizand ca „este vorba despre zvonuri si barfe imprastiate de cineva la Zarnesti”. In schimb, Puchianu a afirmat ca, in realitate, „in firma unde sunt actionar nu a intrat niciodata nici macar un centimetru cub din aceste paduri si nici nu am vreo legatura cu firma care exploateaza masa lemnoasa a Ocolului Silvic Zarnesti”. Sursa citata a mentionat ca in ceea ce priveste afirmatiile ca el ar incerca sa determine musamalizarea neregulilor constatate de inspectorii ITRSV Brasov, „saptamana trecuta am cerut conducerii Inspectoratului o copie a raportului de control si le-am cerut printr-o adresa sa se sesizeze asupra faptului ca unele persoane sustin ca sunt implicat si ca as dori sa stopez efectele controlului”.

„Sunt afirmatii rau - voitoare!”
Evitand sa ne raspunda daca sunt sau nu nereguli in exploatarea masei lemnoase, primarul Gheorghe Lupu a sustinut ca tot ce se aude „sunt afirmatii rau - voitoare” si ca nu putea sa faca asemenea acuzatii la adresa deputatului, „fiindca nu ma caracterizeaza”.
„Nu mi se pare normal sa se vina cu asemenea insinuari, atata vreme cat nu se precizeaza sursa. Este de la sine inteles ca eu fac parte din Comisia de licitatie, pentru ca reprezint proprietarul padurilor, dar aceste demersuri s-au facut legal. Fiul meu nu a participat la aceste licitatii pentru ca ar fi incorect. Fiul meu are o serie de afaceri, dar in domeniul lor de activitate nu intra si exploatarea lemnului. Probabil ca multa lume din Zarnesti este deranjata de faptul ca eu muncesc pentru comunitate si ca in ultimul timp am reusit sa fac orasul sa mearga”, a precizat Lupu.
Incercarile de a-i contacta ieri pe reprezentantii ITRSV Brasov s-au soldat cu esecuri, reprezentantii conducerii institutiei neputand fi de gasiti pe telefonul mobil.
Taguri:

Monica PETCU

<< Inapoi Tipareste Articolul