myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a semnat contracte de 100 de milioane de lei pentru digitalizarea în educație

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Fondurilor europene, Roxana Mănzatu, a semnat, ieri, două contracte de finanțare, în valoare de 100 milioane de euro, vizând digitalizarea în educație. 

Imobiliare.ro

„Îmbunătățirile aduse pentru copii, părinți, dascăli - vor fi uriașe, dacă toți cei care trebuie să deruleze cu succes aceste proiecte se implica si ne implicam maxim!, a apreciat oficialul.

Din acești bani va fi implementat, în următorii trei ani, un sistem informatic de management al şcolarităţii, beneficiar fiind Ministerul Educației Naționale, cu finanțare prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală eligibilă a proeictului este de 47.639.078 de euro. 

Soluția urmărită vizează implementarea și utilizarea la nivel național a unui sistem informatic bazat pe principiile eficienței, transparenței și responsabilizării părților implicate în dialog și consultare.

„Acest sistem informatic va avea funcții de colectare în timp real a datelor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar concomitent cu transmiterea lor automată, agregarea la nivelul unității și raportarea către inspectoratele școlare județene și nivelurile centrale strategice. Astfel, pornind de la nucleul specific de Catalog Electronic, platforma va realiza înregistrarea și gestionarea activității curente în școală, la nivel local și național: note, frecvență, situație școlară, agregarea și analiza acestor date în scopul prezentării de indicatori și informații statistice care să sprijine factorii de decizie din educație în monitorizarea situației școlare la nivel local și național, precum și prezentarea detaliata a activității școlare a elevilor către părinți”, a declarat Mînzatu.

Toate informațiile actualizate vor fi accesibile factorilor decizionali din cadrul inspectoratelor școlare și Ministerului Educației Naționale.

Pe de altă parte, sistemul se vrea a fi semnificativ mai mult decât un simplu Catalog in sensul clasic – fiind menit a sprijini activitatea strategică și decizională, la nivel național, în sistemul de învățământ preuniversitar

Prin implementarea proiectului se va realiza un sistem ce va gestiona exclusiv activitatea ciclurilor de învățământ primar, gimnazial și liceal.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 10-09-2019 23:37
CE STRÂMBĂ-I, SĂRACA (LA FIGURAT, LA NEURONI). ZICI CĂ-I ORNELIA PESCARU....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


MB RAD CONSTRUCT
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 23 Sep 2019
Euro   Euro   EUR   4.7491   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3248   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3826   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3658   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2440   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2525   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4282   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.7800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Primăria Braşov este responsabilă pentru mirosurile insuportabile din oraş?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter