myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Clădirile școlare din județ, luate la verificat prin sondaj

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a dispus verificarea condițiilor de igienă și siguranță în școli. AStfel, prin ordin de prefect, se va constitui o comisie mixtă de control, în perioada 20 august - 5 septembrie, la unitățile de învățământ preuniversitar, în vederea asigurării condițiilor necesare pentru deschiderea în bune condiții a anului școlar 2019-2020. Vor participa reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Poliție al județului Brașov și Instituției Prefectului județul Brașov, alături de reprezentanți ai autorității administrației locale din localitățile în care sunt verificate, prin sondaj, unitățile școlare.

Recrutare Autoliv Brasov

Conform competențelor de control ale instituțiilor ce fac parte din comisia de verificare, sunt vizate următoarele obiective: stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea anului școlar 2019-2020 privind finalizarea lucrărilor de reabilitare, reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activității didactice în spații improvizate (dacă este cazul); stadiul igienizării spațiilor de învățământ, igienizarea grupurilor sanitare, igienizarea spațiilor de depozitare a produselor lactate și de panificație, distribuite în cadrul programului „Laptele și cornul”, precum și celor de servit masa (dacă este cazul); verificarea existenței și valabilității autorizațiilor de funcționare; verificarea măsurilor dispuse pentru creșterea siguranței în untățile de învățământ și în zonele adiacente (gard împrejmuitor, camere de supraveghere, sisteme de alarmare, asigurarea pazei etc)

„Condițiile în care învață copiii noștri sunt extrem de importante. De aceea, toată atenția noastră se îndreaptă către unitățile școlare. Echipele de control vor pleca săptămâna viitoare pe teren, nu vom putea verifica toate cele 1.530 de corpuri de clădiri în care se desfășoară activități școlare, ci prin sondaj, mai ales acolo unde se impune”, a precizat Rasaliu. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 13-08-2019 16:42
De ce prin sondaj??? Nu, toate trebuie verificate. Că există prostul obicei să „pice” la sondaj aceleași unități. Nu, toate trebuie verificate, deoarece sunt copii în toate unitățile.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 26 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8074   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4186   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7166   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5312   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4580   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.7100   Scădere
Anunturi MyTEX

Vor face faţă autorităţile din România unei eventuale epidemii de coronavirus?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter