myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X

BRAȘOV. Două etaje nou-nouțe, pentru chirurgie și ortopedie, date în folosință la Spitalul Județean

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La trei luni după ce etajele V şi IV au fost date în folosinţă, astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, au fost inaugurate etajele III și II ale corpului B din cadrul Staționarului Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov, reabilitate și modernizate printr-un proiect demarat de Consiliul Judeţean Braşov şi preluat de Compania Națională de Investiții.

Saloanele, având fiecare câte 5 paturi, au fost transformate din temelii și dotate cu grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune condiții. Din bugetul alocat de CJ Brașov în acest an, conducerea spitalului a achiziționat paturi, saltele lavabile și noptiere noi, conform cerințelor exprimate de șefii de secții. Pentru ușurarea accesului persoanelor cu dizabilități, s-a renunțat la cada de duș, astfel încât să se poată intra cu căruciorul inclusiv în grupurile sanitare.

Potrivit dr. Călin Cobelschi, managerul spitalului, la etajul III va funcţiona Secţia Chirurgie II, iar la etajul II va fi mutată Secţia de Ortopedie. Astfel, rămân libere etajele V, IV, III din aripa A, unde la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă lucrările de igienizare. Momentan, acestea nu se pot desfăşura, deoarece trebuie mai întâi soluţionată o contestaţie a rezultatului achiziţiei lucrărilor, depusă de firma clasată pe locul al treilea.

La etajul IV, în locul Ortopediei va fi mutată Secţia de Neurochirurgie, iar după terminarea etajului I spaţiul va fi alocat Secţiei de Chirurgie I.

Managerul SCJU Braşov mai spune că „în colaborare cu firma care va fi desemnată câştigătoare a lucrărilor de igienizare, vrem să începem cu parterul și etajul I, simultan cu etajele V şi IV, din următorul motiv: vrem ca la parter să amenajăm spaţiul pentru Secția de Chirurgie Plastică si Reconstructivă, care include baia de arşi şi alte elemente specifice acestei specialităţi medicale, astfel încât la finalizarea lucrărilor s-o mutăm direct în această locație”.

Totodată, la demisolul Staționarului Tractorul au început lucrările pentru amenajarea viitorului Ambulatoiu ce va deservi specialitățile care vor fi relocate la Tractorul: Interne, Cardiologie, Nefrologie, Urologie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

În acelaşi timp, la demisolul Staționarului Astra sunt în desfăşurare lucrările de reamenajare a spațiului ce va deveni Ambulatoriu pentru Oncologie, Hematologie, Interne, Reumatologie, Recuperare și Spitalizare de zi. În proiect este cuprinsă și extinderea Bazei de tratament.

„În momentul de faţă am amenajat cabinetele de chirurgie, ortopedie și chirurgie plastică, pe care a trebuit să le mutăm de la Staționarul Central pentru a pregăti spaţiul necesar Angiografului Biplan. Amenajările interioare specifice pentru acest aparat vor fi făcute de câștigătorul licitației și anume General Electric, care trebuie ca până la sfârşitul acestei luni să și monteze aparatul”, a mai explicat dr. Călin Cobelschi.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a corpului B al SCJU Braşov au fost supervizate în permanenţă de conducerea administraţiei judeţene. Preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea a verificat periodic modul cum evoluează lucrările pe şantierul de la Judeţean, fiind la curent cu etapele parcurse şi problemele întâmpinate.

„Sunt bucuros că lucrările au înaintat şi reuşim să avem în acest moment finalizate patru etaje din cele cinci ale spitalului. De asemenea, mă bucur că se lucrează şi la staţionarele Astra şi Tractorul, astfel încât în toate spaţiile care aparţin de Spitalul Judeţean să existe condiţii optime pentru desfăşurarea unui act medical de calitate. Odată cu încheierea modernizării Spitalului Judeţean, construirii noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi dotării cu echipamente medicale a Ambulatoriului şi a UPU, am convingerea că cea mai importantă unitate sanitară a judeţului Braşov se va ridica la nivelul cerinţelor şi existenţelor existente la nivel european în domeniul sănătăţii”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 09-11-2019 10:31
Bun, ne bucurăm dar ne vom și oftica atunci când în acestea vor năvăli ciorile borâte care nu contribuie cu nimic în societatea aceasta.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 13 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8344   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0836   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3431   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4894   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2471   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0866   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4718   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.1500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că vom ajunge în situaţia de a depăşi 2.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter